måndag 16 mars 2015

Solrosfröbollar

Idag har jag återigen experimenterat lite i köket. Vi väntade gäst till kaffet och jag ville bjuda på något riktigt gott. Eftersom det inte är lördag behövde det således vara något lite nyttigare än vanligt fikabröd. Tanken var något som skulle smaka choklad och kännas riktigt lyxigt. Resultatet blev en solrosfröboll som precis motsvarar detta. Det enda jag skulle behöva fila lite mer på är namnet som inte känns helt inspirerande. Kaffe med gott sällskap och dessutom gott tilltugg känns dock mycket inspirerande och som en bra inledning på veckan.


Solrosfröbollar
2 dl solrosfrön
2 msk kokosolja
2 msk vatten
1.5 krm vaniljpulver
1 msk kakao
2 msk kakaonibs
Agavesirap

Gör så här:
Mixa alla ingredienser utom kakaonibsen och agavesirapen till en jämn smet. Smaksätt med sirapen och tillsätt sedan nibsen. Rulla till bollar och vänd dessa i kakao. Ställ i kylen någon timme innan servering.

Jag gillar den lite bittra smaken av mörk choklad och valde därför att bara söta lite med agavesirapen. Mitt fikasällskap hade dock önskat lite sötare smak och då kan det vara klokt att vara lite mer generös med agavesirapen och kanske minska mängden kakao till hälften. Med tanke på att bollarna rullas i kakao blir det en distinkt chokladsmak.

2 kommentarer:

mammi sa...

Så gott det verkar. En vän till mig sötar med malda dadlar. Kanske är ett tips. Men jag ska prova enligt ditt recept. Behöver verkligen hitta alternativ till sockerbomber

LyckligaPraliner sa...

Jag blir imponerad av allt du bakar och lagar!

Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...