onsdag 25 mars 2015

Där Harry Potter föddes

Jag tror inte att någon har kunnat undgå Harry Potter. Förvisso har det gått ganska lång tid sedan den sista boken kom ut och det är även en tid sedan den sista filmen. Fast vissa böcker och filmer lyckas redan tidigt bli till klassiker som alltid kommer att läsas eller bli sedda. När jag var i Edinburgh förra året var jag på The Elephant House vilket är det café där J.K Rawlings satt och skrev berättelsen om Harry Potter. Det är ett mysigt och trevligt café med gott kaffe vilket gör det till en utmärkt plats att sitta och skriva på.


Fler än jag tyckte att det var roligt att se platsen där historien om Harry Potter vilket gjorde att kön var lång för att komma in och varje bord var tomt. Kan tänka mig att de uppskattar den berömmelse de har fått genom Harry Potter även om det inte är troligt att det kommer skrivas några nya succéer på ett tag. I alla fall inte av en författare som uppskattar tystnad och lugn och ro. Att sitta där och fika och titta på folk är dock en mycket trevlig sysselsättning


Toaletten är kanske inte något som en brukar rekommendera men på the Elephant House är det ett måste att gå in där även om en inte behöver. Väggarna är helt fyllda av Harry Potter klotter (känns som ett ord men ser knasigt ut då!) och små hälsningar till författaren. Jag kan som inte låta bli att undra vem som först kom på att det var ett lämpligt ställe att skriva en hälsning på.

Även om en inte har läst böckerna eller sett filmerna är det ett café värt att besöka. Deras tårtbitar är gigantiskt stora och sagolikt goda vilket gör att en måste fika länge och det gillar jag.

2 kommentarer:

Fröken Tindra sa...

Jag har inte heller läst eller sett Harry Potter. Men caféet verkar ju värt ett besök ändå. Stora tårtbitar är aldrig fel! =0)
Kram!

Becka sa...

Åh så coolt! :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...