tisdag 27 augusti 2013

Synbar skillnad!

I slutet av juni gjorde jag ett inlägg som visade hur trädgården i Hult såg ut när vi precis börjat att röja och hur det såg ut då i juni. Alltid roligt att titta på förändringen och titta på bilder före och efter förändringen. Det är en enorm förändring från de första bilderna från 2004 till de från 2013. Fast när det gäller trädgården i Hult så behöver man inte gå så lång tillbaka i tiden för att förändringen skall vara stor.


Det är lite svårt att ta bilder i samma vinklar tycker jag. När en plats gjorts om kan det faktiskt vara lite svårt att orientera sig. Bilden till vänster är från 2011. Då hade vi röjt en stor del av trädgården men inte gjort så mycket mer. Intill vår vackra plymspirea hade vi anlagt en liten plantering. Platsen där det gröna trädgårdsbordet står har vi skapat själva. Där var innan en märklig slänt och vi fyllde upp den med taktegel och gjorde gräsmattan till samma nivå som resten av gräsmattan i den delen av trädgården. Bortanför bord och soffa syns vår djungel av den förhatliga rönnspirean som vi har kämpat mot i nio år. Den högra bilden är från idag. Trädäcket byggdes till midsommar men det är tänkt att det så småningom skall bli ett uterum ovan på trägolvet. Konstruktionen till höger i bild är pergolan i vår rosenträdgård. Än så länge ser den lite naken ut eftersom rosorna ännu inte växt till sig så pass att de klänger i pergolan. Även på den högra bilden finns plymspirean med i bild men nu är den överblommad för i år. Fortfarande är den vacker, men den har inte riktigt samma skönhet som när den står i blom i juni.


Den vänstra bilden är tagen i början på september 2004 och då har vi precis röjt undan två meter hög rönnspirea. Idag finns där en grusad gårdsplan och märkligt nog gör den att tomten känns större. Till nästa år skall ett högt plank sättas från förrådet utmed vägen för att skapa en lite mer ombonad känsla i trädgården. Nu känns det väldigt öppet och inte så mysigt just vid grusplanen. Jag har en liten tanke om inte ha plank hela vägen utan istället dela av det med några sektioner spaljé där det kan klänga lite trevliga växter. Murgröna är ju trevligt, undrar om det skulle funka? Kaprifol är inte så dumt det heller. 

Att ha en ordentligt gårdsplan känns onekligen fantastiskt bra. Nu kan vi parkera många bilar utan att någon av våra gäster behöver ställa sig utmed vägen och på så vis riskera att reta upp passerande trafikanter. Det skall också bli skönt till vintern när vi parkerar på grus istället för på lera. Tänk så mycket tid vi kommer att ha över när vi inte konstant behöver skura leriga golv i höst och vinter!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Oj,oj...Vilken skillnad :)
Ha en fin kväll/Kram Annmi

VisaLiza sa...

Visst är det skillnad :) Men det krävs att man sätter bilderna intill varandra för att man verkligen skall förstå vilken skillnad det är, kramar Liza

Anna Margareta sa...

Så fint! Jag förstår det där med stor grusplanen fullt ut, vår bil står parkerad utanför huset på gatan:(
Kram

Hannis sa...

Det är det där som är bra med foto.
Att kunna kika tillbaka.
Har sagt det förut men vilket jobb ni gjort och gör.
Det där med plank tror jag på.

Kram Hannis

VisaLiza sa...

Det förstår jag att det måste vara jobbigt att ha bilen på gatan. Vår har alltid fått plats i trädgården men gäster har fått ställa sig längs vägen. Kramar liza

VisaLiza sa...

Ja med bildernas hjälp förstår man vilket jobb som gjorts. Jag tror också att det blir bra med plank. Då blir det mindre insyn också och det är bra det med. Kramar Liza

Diana sa...

Kul med före- och efterbilder. När man är mitt i det så ser man liksom inte allt som har hänt. Ni har fått det jättefint!

VisaLiza sa...

Tack :) Precis så är det!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...