tisdag 17 mars 2015

Resfeber

Jag känner hur en rastlöshet och en längtan efter andra vyer har smugit sig in de senaste veckorna. Älskar att resa och upptäcka världen. Några resmål återkommer jag till oftare än andra. Just det där att komma tillbaka och känna sig bekant på en annan plats är en behaglig känsla. Särskilt när en gör korta resor är det en fördel att återbesöka platser då en inte behöver lägga tid på att orientera sig på en ny plats. En av platserna jag ofta har återkommit till är Edinburgh. En stad som märkligt nog bjuder på mycket nytt att upptäcka trots alla gånger jag varit där.


Det är en vacker stad som bjuder på mycket grönska mitt i staden genom dess många parker. Om vädret tillåter finns det egentligen ingen anledning att vistas inomhus i Edinburgh. Det där vädret är dock inte alltid så pålitligt. Kanske är det därför det finns gott om caféer i staden. Även om jag är en kaffeälskare så finns det inte något som värmer bättre en en rykande varm kopp te när en är frusen och det regnar.


En plats som jag har kav att upptäcka i staden är Arthurs seat. En vacker kulle som en kommer till om en följer Royal mile från slottet till dess slut. Den går inte att missa eftersom den är synlig från stora delar av staden. Vid varje besök har jag tänkt mig en promenad upp på kullen för att kunna beundra utsikten därifrån som sägs vara värd vandringen. Att gå upp på en kulle kan tyckas vara en enkelt uppgift men det har visat sig alldeles omöjligt. Varje gång vi har tänkt oss en vandring har vädret satt stopp för planerna. Förra året när jag senast besökte staden hade jag skadat foten vilket gjorde att jag åter fick nöja mig med att beundra utsikten över just kullen. Nåväl så länge som jag inte har tagit mig upp har jag en anledning till att återvända till staden.


För någon som är intresserad av historia är Edinburgh ett utmärkt resmål. Där finns gott om museum och den äldre delen av staden består av fantastiska gamla byggnader. Även byggnader som inte är bär på någon särskild historia är vackra och intressanta.


Särskilt spännande är stadens alla olika nivåer. Det finns gator i olika nivåer och stadens yta har verkligen tagits hand om. Allt som allt skapar det en spännande stad att utforska och upptäcka som jag gärna återvänder till. Trots det konstaterar vi att Edinburgh den här gången inte kommer att bli målet för vår resa. Inte heller Dublin som också hör till en av de städer vi ofta återvänder till. Den här gången funderar vi just på nya vyer och vart det bär oss vet jag ännu inte.

1 kommentar:

LyckligaPraliner sa...

Skulle gärna resa, om vi kunde. Både ekonomi och annat sätter stopp. Det är inte en solsemester som lockar utan upplevelser och sevärdheter, fast barnen vill bada också men det kanske går att kombinera om och när den dagen kommer vi kan åka.

Kram Ann-Louise

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...