onsdag 28 december 2016

Granna granar i Hult

Sedan några år tillbaka har vi fler än en julgran här i Hult. I år är det faktiskt hela tre granar i huset! En i vardagsrummet, en liten en i matrummet och en på övervåningen. Anledningen till att det blivit så många granar här i Hult beror på att barnen och jag har haft lite olika syn på hur en gran ska se ut. I vardagsrummet vill jag gärna ha en som passar in och är genomtänkt. Samtidigt vill jag ha en gran som är alldeles proppad med julpynt av alla former. Helst sådant som är hemtillverkat. Alltså konstaterade vi att det behövdes mer än en gran här i Hult.

Granen på övervåningen är lite mer lekfull
Granen i vardagsrummet är enligt barnen tråkgranen och enligt mig husets stora stolthet. På grund av takhöjden är det möjligt med en hög gran som får ta mycket plats. På övervåningen är takhöjden lägre och där blir det således en lite mindre gran.

Julpynt som tillverkats av mig för si så där trettiofem år sedan
Fast ska jag vara helt ärlig är granen på övervåningen den mest älskade. Det är ju den som innehåller alla minnen, som är alldeles galet klädd och inte alls är det minsta stilren. Det är den som innehåller sådant som barnen tillverkat men faktiskt också sådant som jag tillverkat som barn.


I år blir dock sista året som det är möjligt att ha en gran just där denna gran står. Till våren skall övervåningen byggas om och då kommer det att gå en vägg rakt igenom granen. Tanken är att bygga ytterligare ett sovrum istället för en möblerbar hall. Å andra sidan är det ju fullt möjligt att ha en gran i sovrummet, alltså finns det gott om plats för en gran på övervåningen även nästa år!

2 kommentarer:

Christina Karlsson sa...

Vad mysigt med tre granar!

Kram och fortsatt fin december!
Christina

Bakom dörr nr. 11 sa...

Fint !!
Önskar dig ett Gott Nytt 2017.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...