måndag 12 december 2016

Köksinvigning och julmarknad

Helgen som passerat har varit en synnerligen bra helg. Nu är nämligen köket ordentligt invigt med julfest i Hult. Det innebär att jag dessutom verkligen fått chansen att testa hur köket fungerar när det ska lagas mat till många. Mitt älskade nya kök klarade utmaningen med bravur och det går inte att vara mer nöjd med ett kök tror jag.

Det nya köket är som gjort för kalas och för mycket mat

Köksfesten var egentligen en alldeles vanlig julfest fast kanske med lite extra fokus på maten. Det var länge sedan det var ordentlig fest i Hult och det har vi nu tagit igen ordentligt. Jag har en tendens att vara rädd att gästerna skall gå hungriga och lagar av den anledningen och att det är så attans roligt gott om mat. Kvällens favorit lyckades jag inte fånga på bild men den kommer att göras många gånger igen. Vi gjorde nämligen minihamburgare på hönsfärs och med vörtbröd till hamburgerbröd. Till detta en senapsdressing som även den var riktigt god. Kul när en tanke fungerar hela vägen smakmässigt.

God mat och fina vänner, den bästa av kombinationer!

Jag gillar att servera plockmat så gästerna kan gå och ta vad de känner för under hela kvällen. Brukar bli lite friare och mer mingelvänligt än en traditionell sittning med middag. Tycker om det informella när en kan flytta runt under en kväll och på så vis hinna umgås med alla gäster. Dessutom hinner en verkligen att äta av allt gott. Min andra favorit för kvällen var även det ett nytt recept, nämligen knäck med frön och honung.

Julmarknad på Gamla bruket i Munkedal

På söndagen var det inte någon vilodag utan istället en lång arbetsdag. Fast trots det hann mamma och jag med en tur till Gamla bruket i Munkedal där det var julmarknad. Mysig plats, med mycket fint att titta på och dessutom riktigt god fika. Även det en synnerligen bra kombination. En riktigt fin helg och precis så där mycket julmys som jag önskat mig att helgerna i december i år.

1 kommentar:

Karin Härjegård sa...

Vilket härligt kök! Och vilken god mat!:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...