fredag 3 februari 2017

Vintageväskor

En ständigt återkommande fråga som jag får är: hur många väskor kan du egentligen behöva? Inte en helt enkel fråga att svara på om jag skall vara helt ärlig. Egentligen skulle svaret mycket väl kunna vara en enda väska, men visst skulle det vara ett synnerligen tråkigt svar!

Den allra första av mina vintageväskor som jag köpte när jag var tre eller fyra år.

Jag har tidigare konstaterat att en behöver flera typer av aftonväskor för att vara rustad för alla sorters galej. Även i vardagen är jag av den bestämda uppfattningen att en behöver många sorters väskor. Dels för att väskorna gör mig på gott humör men också för att de fyller olika funktioner.

En av mina mest praktiska väskor

I vardagen behövs en väska som är praktisk och rymmer allt en måste ha med sig. Vad detta allt är varierar givetvis från person till person, men kanske också från dag till dag. Alla dagar är ju inte lika även om de råkar vara vardagar. Min favorit i vardagen är min fina skolportfölj som är både praktisk och fin. Lagom stor att rymma det jag behöver ha med mig en arbetsdag men inte så stor att den känns klumpig att ha med sig.

Ett av mina bästa loppisfynd som bara kostade mig tolv kronor!

Det är lätt att tro att en väska med många fack är mest praktisk, men jag skulle inte hålla med. Risken att en får ägna tid åt att titta igenom fack efter fack i jakten på det en ska ha. Jag tycker istället om väskor med få fack eftersom det då är enklare att överblicka väskans innehåll.

Det går liksom inte att motstå en fin aftonväska

En aftonväska har inte samma krav som en vardagsväska. Den används ju betydligt mer sällan och det är sällan en behöver ha med sig lika mycket saker på fest som i vardagen.

Riktigt fin väska men helt opraktisk!

Sen finns det de där väskorna som inte är ett dugg praktiska. Som inte alls rymmer vad jag behöver ha med mig, men som ännu inte går att motstå. Ibland får helt enkelt skönhet gå före funktion!

Praktisk förvaring

Några av mina väskor har fått andra användningsområden än att användas som väskor. Det gäller främst mina resväskor men även några av mina handväskor. De har numera sina givna platser i mitt arbetsrum och fungerar som vacker förvaring. Onekligen betydligt vackrare att ha väskor som förvaring än tråkiga lådor.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...