onsdag 13 februari 2013

Vintage i Dublin

Den som promenerar i centrala Dublin inser ganska snart att det här är en stad för vintage och loppis. I området Tempel bar ligger det flera riktigt bra vintagebutiker med ordning och reda och fina kläder. Det finns även månad så kallade välgörenhetsaffärer. Alltså en butik där försäljningen går till ett visst syfte. De är ofta lite mer som loppis och säljer oftast lite nyare saker.

Härligt gul dörr lockade in oss i denna helt ljuvliga vintagebutik. De hade ett fantastiskt sortiment fördelat på tre våningar. Fokus låg på 60-tal till 80-tal och alla kläder var hela, rena och av god kvalitet. Just helt och rent känns riktigt viktigt när man handlar både loppis och vintage tycker jag.

På översta våningen fanns herrkläder där det mesta kom från 80-talet. Kände mig nästan förvirrad en stund och undrade om jag rest tillbaka till min barndom!

Otroligt mysig stämning och så rätt med alla detaljer. Älskade deras målade trägolv och att de förvarade mycket kläder och saker i resväskor. Men vänta det ser ju ut som hemma hos mig i Hult!

Den mintgröna klänningen hade fått följa med mig hem om den haft en storlek som passat mig lite bättre. Den påminner så om en mintgrön klänning jag hade som barn när jag gick på mitt livs första bröllop.

Lillsyster testar hatt! Måste säga att jag tycker att stilen passar henne. Tänk den som kunde passa i hatt. Har i många år önskat mig en hatt men hittar aldrig någon som jag känner att jag trivs i.

Gatan utanför var lika charmig som butiken vi besökte.Denna outfit var helt i min smak. Kanske att jag har lite svårt för axelvaddar men jag fullkomligt älskar färgen på blusen. Med en sådan färg på sig kan man inte vara på dåligt humör!4 kommentarer:

Linda sa...

Himlars vilken mysig second hand. Jag tycker att den vita klänningen med svarta prickar på var döfin. Och Becka skulle köpa den hatten, den passar henne jättebra.

Unknown sa...

Vilken härlig butik, och så härligt med massor av secondhand och vintagebutiker.

När det kommer till panduor så brukar jag också bli överväldigad så fort jag satte foten innanför vår "panduroåterförsäljare" det är en liten liten butik med allt för mycket saker i. Men Panduro i stora staden var något helt annat. Stor, luftig, bra ljus och massvis med inspiraion i varje hörn och mycket hjälpsam personal;)

Önskar dig en ljuvlig hjärtlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Håller med om att hon borde köpa hatten! Jag får försöka övertala henne :)

VisaLiza sa...

Det låter verkligen härligt! Kanske borde jag bege mig till stora staden jag med. Många år sedan jag var där senast. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...