lördag 9 februari 2013

Nästan vår!

Jag njuter av att vara på plats i ett grått och mulet Dublin eftersom här är plusgrader. Känns som om jag har rest till våren! Min syster håller inte riktigt med mig om att här är varmt och skönt men å andra sidan är det länge sedan hon var hemma i Sverige och frös. Märkligt hur det inte längre känns som att resa bort när jag kommer hit. Känns som att jag åker till en plats där jag hör hemma och där jag trivs. Även om jag hade varit glad över om min syster flyttat hem som hon hade tänkt så är jag glad över att fortfarande ha en orsak att åka hit. Jag gillar att vara på en annan plats och inte känna mig som en turist, jag kan låtsas lite att jag också är en del av den här staden. Ibland får jag en sådan längtan efter att bo i en stad, tänker att livet på landet inte är för mig och att det nog är dags att fundera över att flytta. Sedan räcker det med några dagar i Dublin eller en dag i Göteborg för att jag skall känna mig innerligt tacksam över att bo i lugna och stilla Hult. Hur det än är med saker och ting så är Hult min plats på jorden!

Lillsyster och Anna i Dublin i höstas

2 kommentarer:

Husfrun sa...

Å vad härligt att åka på besök till våren ;)
Jag vill gärna bo på landet men ha närheten till stan. Att studera som jag gör i Göteborg är perfekt. Jag får nästan en daglig dos storstad.
Kram.

VisaLiza sa...

Känns nästan lite märkligt att jag inte behöver varken mössa eller vantar! Jag studerar också i Göteborg även om jag tror att avståndet är lite längre för min del. Åker ner en gång i veckan ungefär och fyller på med storstad :) Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...