lördag 16 februari 2013

Först middag sedan förfall

Platser som övergivits lockar alltid fantasin. Varför övergavs platsen och hur länge har den varit övergiven? När vi för två veckor sedan var i Potsdam utanför Berlin promenerade vi förbi en italiensk restaurang som övergivits. I sin glans dagar var det nog ett ganska tjusigt ställe. Stort var det i vilket fall. Lite märkligt egentligen att platsen var övergiven eftersom den ligger precis intill parken Sanssouci som är en stor turistattraktion. Restaurangen ligger dessutom strategiskt intill den spårvagnshållplats som många av parkens besökare kliver av vid på sin väg till parken.

Det enda som fortfarande var i bruk på restaurangen var denna godisautomat

En gång i tiden var detta en stor restaurang belägen i en stor trädgårdJag undrar så vad som gjorde att platsen övergavs och lämnades åt sitt öde

12 kommentarer:

Hannis sa...

Undrar varför den är övergiven?
Märkligt det där med hur vissa platser och saker bara står och förfaller.

Hoppas att du har en bra helg/Hannis

VisaLiza sa...

Ja det är verkligen underligt! Här i Hult är det en långsam helg pga sjukdom, man annars bra. Liza

Fröken Grön sa...

Oj, det var inget litet ställe, det där! Det vilar något vemodigt men samtidigt vackert över förfall. Men man undrar ju, bara marken där måste ju vara värd hur mycket pengar som helst.

Hoppas du har en skön söndag!
/Anna-Karin

Rapport till Vänfors sa...

Håller verkligen med dig om att man undrar...vad hände och varför? Blir lite vemodig av såna platser. Kanske man inser sin egen obetydlighet på nåt vis.Hur fort det jag ser som universums nav, dvs mitt liv, försvinner. Tack för ett fint inlägg:)
Kram Annika

Husfrun sa...

Sånt där fascinerar även mig, kanske därför jag tycker så mycket om historia.
Kram.

Queen of Kammebornia sa...

Det är så fascinerande med övergivna platser. Kram!

Huset nummer tio sa...

Åh fantasin börjar flöda här? Varför är det övergivet, vad hände? hur såg det ut i sina glasdagar? Sådant där har alltid fascinerat mig med och jag gillar att fantisera kring övergivna platser;)

Önskar dig en härlig dag och hoppas förkylningarna och alla andra baciller har lämnat er nu så att ni får vara friska ett tag.
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Ja jag har också tänkt på det där med markpriset. Den måste ju verkligen vara värdefull! Liza

VisaLiza sa...

Vemodigt och fantasikittlande på samma gång känns det som. Svårt att förstå hur en plats som en gång varit betydelsefull inte längre är det. Kram Liza

VisaLiza sa...

Håller med :) Kram

VisaLiza sa...

Verkligen! Kramar

VisaLiza sa...

Riktigt friska är vi ännu inte men det är på väg! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...