tisdag 26 februari 2013

Disciplin!

Att vara student kräver mycket självdisciplin, särskilt när man inte har några föreläsningar utan bara självständigt arbete. Det är svårt att organisera sina dagar på ett bra sätt tycker jag. Helst skulle jag vilja åka in till skolan varje dag för att sitta i en av läsesalarna på universitetsbiblioteket. För min del är inte det riktigt möjligt eftersom jag har tolv mil enkel väg till skolan och det skulle helt enkelt vara slöseri med värdefull tid. Att sitta hemma fungerar bra om jag är ensam hemma och om det är välstädat. Min alternativa lösning just nu är att sitta på Café Corner i Munkedal. Visserligen har vi bibliotek även i Munkedal, men det känns inte så inbjudande att sitta där och plugga och dessutom har de inte kaffe på biblioteket. Fördelen med att sitta på caféet och plugga är att där finns det kaffe och lunch som jag själv inte behöver laga och dessutom alldeles livsfarliga sötsaker. Nackdelen med att sitta där och plugga är att Munkedal är ett väldigt litet samhälle och majoriteten av människorna som kommer in för att fika eller luncha är någon som jag känner. Så vad göra? Distraheras hemma eller på café? Senaste tiden har det trots allt varit mest effektivt att distraheras borta.

Har lagt beslag på mitt eget lilla hörn.

Behöver inte gå långt när blodsockernivån sjunker, stort plus!

Attans gott kaffe som jag slipper brygga själv! 

6 kommentarer:

Hannis sa...

Jag beundrar alltid folk som pluggar!
Just det där med att avsätta tid och planera sitt pluggande. Det var jag urusel på när jag försökte!

Härligt att ha sin egen hörna på café=))

Torpliv sa...

Så bra att ha några olika platser att välja på för pluggandet, och det låter hur mysigt som helst att plugga på ett café! Perfekt att ha tillgång till nybryggt kaffe hela tiden =)
/Petra

VisaLiza sa...

Kan säga att det där med att avsätta tid är det svåraste med studierna som helhet! Liza

VisaLiza sa...

Hur mysigt som helst och kaffet är dessutom bättre än hemma :D Liza

Huset nummer tio sa...

Den där självdiciplinen. Tänk om den gick att köpa;) Jag tycker det låter härligt att plugga på ett café för då känns det kanske mer hemma när man kommer hem;) Sen är ju alla godsaker alltid gott också.
Önskar dig en effektiv dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Hade självdisciplin funnits på burk så hade jag köpt hela lagret! Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...