måndag 6 april 2015

Skillnad från dag till dag

Lite kyla i vinden men det kan en förlåta när solen trots allt skiner på lediga dagar. Tänk vilken skillnad lite sol kan göra så här om våren. Varje dag är det något nytt som blommar i trädgården vilket känns smått fantastiskt. Jag satte gott om nya lökar i höstas men än så länge är det bara en ny sort som har tittat upp. Försöker komma ihåg vad det egentlige var jag satte och tror att det mesta var tulpaner. Alltså återstår några veckors väntan innan vi får se årets nykomlingar. Försöker att förutom att njuta av alla vackra blommor också dokumentera dem. Vad som växer var är inte en viktig fråga just nu. Däremot kommer det bli en viktig fråga till hösten när det är dags att sätta nya lökar. Jag har skaffat mig en trädgårdsdagbok och gjort några anteckningar inför hösten för att inte glömma bort vad jag tänker nu. En tanke är att satsa på mer krokus. Krokusen är en enkel blomma men oj så vacker och färgsprakande. Till nästa år skulle jag vilja ha mängder med krokus som breder ut sig i ett överflöd. Det tog flera år innan just krokusen alls ville trivas hos oss men nu verkar den vara här för att stanna.

Blommar just nu i Hult

3 kommentarer:

Helena sa...

Det är så fint med alla vårtecken. Jag tänker att när jag fotograferar dem så kan jag njuta lite extra av dem, även inomhus. Vacker vårdag till dig!/Helena

Anna/notonmusic sa...

Å det skulle jag också vilja ha, en matta av krokus! Det är något speciellt med de första vårblommorna. Men som du säger är det jätteklokt med en trädgårdsbok, för vem minns allt man tänkt man skulle vilja göra....inte jag i alla fall. Kanske ska skaffa mig en jag med :-)

Junitjej sa...

Så underbart att se alla små blommor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...