torsdag 2 april 2015

Påskris

Att ha påskris inomhus i Hult är inte det enklaste. Med fem katter i huset är det en utmaning att hitta en plats där riset får vara ifred. Det är dessutom en fråga om att hitta rätt pynt som inte är intressant för de nyss nämna katterna. Fjädrar är helt uteslutet sedan vi prövade det för några år sedan. När vi kom hem låg det fjädrar och ris och vasdelar över hela golvet. Även om jag skulle få katterna mindre intresserade av just fjädrar så känns det inte aktuellt med tanke på det etiska perspektivet med fjädrar. Så vad göra? Bordet vid farmors spegel har visat sig vara en plats där vaser får lov att stå ifred.


När riset var klätt med ägg och små fåglar kändes det lite naket och färglöst. Enligt barnen saknades det fjädrar. Efter en stunds diskussion kom vi fram till att fjädrar kan se ut på olika sätt och att de inte behöver komma från en fågel.


Av lite presentpapper klipptes långa remsor som sedan klipptes i mindre bitar. Dessa bitarna veks prydligt och sattes sedan fast i riset med en metalltråd. Enkelt, snabbt och fint. När de små fjädrarna var på plats var barnen och jag eniga om att nu är påskriset fulländat!

3 kommentarer:

Charlotta Sofia springer o trimmar sa...

Känner alltför väl igen det där med katter och ris, växter, granar..haha

Min mamma provade att ha fjädrar inne. Gick inte, katter ÅT upp dem. Då tänkte hon att hon kunde fästa dem i en hög syrén ute. Gick inte heller, de klättrade upp och tog ned fjädrarna.. Haha, de kan ju allt vara bra företagsamma när de vill, de där kissarna...

Anna/notonmusic sa...

Vad fint det blev på det lilla bordet under spegeln! Glad påsk på er i Hult!

Fröken Tindra sa...

Nej, fjädrar funkar inte ihop med katter. Jo, den gamle vi hade har jag för mig inte brydde sig. Men nu... Finns inte på kartan! Ni hittade en fin lösning!
Ha en riktigt Glad Påsk!
Kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...