fredag 17 april 2015

Olika sorters lycka

Tänk att orsaker till lycka kan se så olika ut! När vi var iväg och reste tidigare i veckan kände jag mig lycklig över att tillsammans med min man strosa i en vacker stad och njuta av solen. Igår grävde jag åter kompost och fyllde de sista odlingslådorna med jord. Ida och Elvis följde mitt arbete från en punkt mellan odlingslådorna och komposten och ville helst bli klappade varje gång jag passerade dem. Ida försökte även hjälpa till i komposten och kunde inte alls förstå att jag inte ville ha hennes hjälp.


Våra odlingslådor är inte så vackra men så snart de fyllts med växande innehåll då spelar det ingen roll hur de ser ut. Då har bara innehållet betydelse! Arbetet i trädgården gör mig lycklig och ger mig chans att sortera mina tankar. Få saker i livet är dessutom så trevliga som att sitta och dricka kaffe med trädgården som utsikt.


Att se solnedgången vid Medelhavet hör också till de riktigt bra sakerna i livet i min mening. Att på samma vecka både få dricka kaffe i trädgården och vistas vid medelhavet är onekligen en ynnest. Nu väntar mer glädjande arbete. Det sista jobbet med odlingslådorna skall göras och i eftermiddag är det förhoppningsvis dags för sådd. Sen väntar reparation av växthuset. I biblioteket står alla växter som på sikt skall flytta in i växthuset och det skall verkligen bli roligt att börja den här säsongen med ett växthus. Förutom arbete med växthus och odlingslådor skall vi dessutom lyckas enas om vart det nya körsbärsträdet skall planteras. Det tog oss flera månader att komma fram till vart vi skulle flytta våra bärbuskar så uppgiften är inte enkelt. Fördelen är att trädet behöver i jorden vilket gör att snabba beslut krävs. I normala fall gillar jag att trädgården får ta sin tid men just idag känner jag mig resultatinriktad.


3 kommentarer:

HemkäraHanna sa...

Jag tycker dina lådor är vackra. Det är allt bra härligt med trädgårdsarbete.

Anna/notonmusic sa...

Spännande att få följa växthusäventyret :-) Jag tyckte också odlingslådorna var jättefina! Medelhavet skulle jag inte tacka nej till denna kylslagna fredagkväll!

Sandra sa...

Era odlingslådor är då grymt mycket vackrare än mina pallkragar som håller på attt ramla isär ;) Håller helt med om att arbetet i trädgården är en otroligt stor lycka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...