fredag 24 april 2015

Trädgårdsarbete och skörd

När jag vaknade i morse önskade jag mig solsken och en härlig dag i trädgården. Det blev istället mulet med en ganska kall vind. Trots detta har vi haft en härlig dag i trädgården. Reparationerna av växthuset framskrider och nu har vi åter ett tak och även en hel dörr. Hela förra säsongen bestod växthusets golv av en pressening. Vi hade några brädor som hyllor till alla plantor, det var inte vackert men det fungerade. Nu består golvet istället av grus och snart skall robusta hyllor av tegel och brädor byggas. Vårt gamla köksbord skall även få flytta in i växthuset och få en ny tillvaro som växtförvaring.


Samodlingen kräver en hel del efterforskning innan fröna skall ner i jorden. Nu är dock fyra av nio odlingslådor färdigsådda och dessutom två av de små. När vi byggde om övervåningen fick vi ett fönster över som jag sparade på. Tänkte det kanske kunde passa in i vårt uterum. Dessvärre passade det inte alls där vilket gör att jag nu lagt fönstret på en av odlingslådorna och på så vis skapat en drivbänk istället. Hittade ett fönster till som faktiskt bara stod och skräpade och lyckades med det ordna ännu en drivbänk. Nu längtar jag efter att fröna skall gro och odlingslådorna fyllas med grönska.


Vår rabarber har varit skördeklar sedan i början av veckan och idag hade vi äntligen tid och möjlighet att baka en rabarberpaj med mandelRabarber från egen täppa är onekligen riktigt lyxigt särskilt när den serveras som paj med hemmagjord vaniljsås.


Förutom att arbeta i trädgården har vi hunnit med en promenad med vovvarna längs Maltes stig. Tänk att där är så vackert oavsett årstid eller väder. Nu när vitsipporna blommar och träden precis har fått en skir grönska då är det kanske som allra vackrast.

2 kommentarer:

Anna/notonmusic sa...

Maltes stig...å så fint med vitsipporna på var sida!

Sandra sa...

Mm rabarberpaj med mandel lät riktigt gott :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...