söndag 3 januari 2016

Nyårsstassen

Om en inte brukar klä sig tjusigt annars då är det ett absolut måste på nyårsafton. Om inte då så när tänker jag! För egen del är vardagen ett tillräckligt tillfälle för att klä upp sig. Trots detta ser jag nyårsafton som ett tillfälle att slå på stort. Den här gången hade jag dessutom en alldeles perfekt klänning som jag köpte i en vintagebutik i Dublin för några veckor sedan.


Nyårsstassen i sin helhet. Sammetsjacka från 50-talet, klänning från samma årtionde samt skor och väska från 60-talet. Halsbandet är nutida men så att säga i rätt stil. Helt omöjligt att inte känna sig riktigt tjusig i dessa kläder och accessoarer. 


Klänningen är verkligen i perfekt skick vilket är smått fantastiskt med tanke på dess ålder. Älskar dessutom färgen. Fint att även klänningens skärp fanns kvar. De där små detaljerna är onekligen viktiga för helheten.


Tålamod är en dygd jag inte riktigt besitter så istället för att rulla håret till tjusiga vintagelockar dagen innan så skaffade jag mig en ny locktång. Konstaterar att resultatet med rullar blir bättre men att med lite träning kan det nog blir bra även med hjälp av locktången. Övning ger färdighet och jag måste åter jobba med det där tålamodet!


Tjusig klädsel kräver ju en trevlig tillställning att gå på. Det nya året skålades in med bland annat dessa tjusiga pinglor som jag är hemskt förtjust i. Det var en synnerligen trevlig kväll med trevligt sällskap, riktigt god mat och intressanta samtal. Bättre än så kan en kväll inte bli i min mening!

3 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Klart man ska var tjusig när man ska gå på fest på självaste nyårsafton, och den klänningen klär dig verkligen!
Önskar dig en god fortsättning på det nya året! Kram Birgitta

Bakom dörr nr. 11 sa...

Så fin du är.
Önskar dig en fin start på det nya året.
Kram Pia

Anonym sa...

Wooo så vacker du är ♡ ...
God fortsättning på det nya året/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...