tisdag 13 januari 2015

Ett enkelt litet projekt

För ungefär ett år sedan läste jag på en blogg om hur en på ett enkelt sätt kunde sy ihop två mattor till en golvkudde. Så fiffigt tänkte jag och köpte raskt fyra stycken mattor för kunna sy ihop kuddar. Sen ställdes kassen med mattor och kuddar in i mitt arbetsrum och blev till ett dåligt samvete. Varje gång jag öppnade dörren och såg kassen med dess innehåll tänkte jag att nästa dag skulle jag sätta igång med projektet men det blev som aldrig av. Över jul och nyår när vi varit lediga bestämde jag mig att nu fick det vara nog med dåligt samvete och tog äntligen tag i projektet.


Kuddarna är sydda av mattan Signe från Ikea och kostar bara 19 kronor styck vilket gör detta till ett prisvärt projekt. Det färdiga kuddfodralet är sedan fyllda med två kuddar som heter Slån och även den kommer från Ikea och kostar 9 kronor styck. Även om priset på projektet är lågt så visade det sig vara tämligen tidsödande. Mattorna är så pass tjocka att det inte går att sy ihop dem med symaskin utan de måste istället sys ihop för hand.


Alltså var det bara att leta upp en rejäl nål och börja sy. Att sy ihop två mattor visade sig vara lite svårare än planerat eftersom alla fyra mattorna jag köpt var av olika storlekar. Fast att de är olika stora gör egentligen inte så mycket eftersom det inte riktigt syns när kudden är klar att den är lite sned. Efter att ha ägnat orimligt lång tid åt att sy ihop ena långsidan svor jag att så snart kudden var klar skulle jag aldrig mer sy igen. Det är ju tråkigt och tar orimligt lång tid. Fast när kudden väl var klar kändes det dumt att inte sy även den andra kudden. Om jag inte sydde klart den då skulle jag ju ha kvar mitt dåliga samvete. Kudde nummer två tog betydligt kortare tid att sy och halvvägs in i projektet kändes det märkligt nog både roligt och avkopplande att sy.


Nu har vi då två färdiga kuddar, de är inte perfekta men oj vad jag gillar dem. Barnen har önskat sig kuddar även till deras rum så de kan sitta på golvet och mysa. Hade jag fått den frågan under tillverkningen av kudde nummer ett då hade de fått ett morrande nej till svar men nu ser jag fram emot att sy fler.

Även katterna uppskattar de nya kuddarna och det ligger ständigt någon katt och sover på kuddarna. Kanske borde katterna få varsin kudde tänker jag!

1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Verkligen fina kuddar, och det där med att sy för hand är faktiskt ganska rogivande.

Fin dag till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...