torsdag 9 mars 2017

Att möta våren i London

När våren tycks ha pausat sin ankomst i Hult i år är det fint att redan hunnit med lite vår i år trots allt. Februari inleddes med en resa till London och där tillbringade vi några riktigt härliga dagar.

Ett möte med våren

Den första dagen sken solen och det var hela tolv grader varmt en stund under dagen. Vi släppte alla planer och valde att tillbringa dagen med att strosa i Hyde Park. Så ljuvligt att promenera i en park som precis börjat grönska. Att inte behöva vantar eller mössa och dessutom kunna sitta på en bänk och njuta av solen en stund. Resten av dagarna var grå och småkalla men den där första dagen var verkligen något alldeles särskilt

Feministiska höjdpunkter i London

För mig var det här första gången jag besökte London ordentligt. Jag var i London i några timmar för några år sedan på hemväg från Brighton. London är dock inte en stad en bara kan ägna några timmar till. Snarare behövs både veckor och månader. Härligt att resa därifrån med känslan av att inte vara färdig och snart vilja återkomma.


Jag älskar att gå på museum och det var något London har gott om. Vi hann se en salig blandning av dinosaurier, knepiga fåglar, testade en jordbävning och såg på konst från stora delar av mänsklighetens historia. Dessutom såg vi till att fika ordentligt mellan de olika utställningarna.

Olika delar av världen och historien samlade under samma tak

Det är något särskilt med de där stora museerna som byggts på 1700 och 1800-talet. De är pampiga byggnader som är otroligt vackra. Samtidigt representerar de en tid då synen på mänskligheten var en helt annan. En tid då jag som kvinna haft mycket små möjligheter och då det som arbetarbarn varit helt omöjligt att studera. En av utställningarna vi besökte på Brittish Museum handlade om Sydafrika och dess koloniala historia och befrielsekampen. En riktigt bra utställning som verkligen fångade landets våldsamma och svåra historia. Dessvärre slutande den med befrielsen och avskaffandet av apartheid. Förvisso slutet på en era men verkligen inte slutet på våldet och befolkningens kamp.


Vi promenerade, strosade, tittade på alla de där byggnaderna som en måste se som turist i London. Vi åt dessutom god mat, njöt av våren och ledigheten. Resans största utmaning var att lära sig bemästra kollektivtrafiken men även det gick till sist bra. En härlig stad med gott om kultur är onekligen en bra plats att tillbringa en semester på.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...