onsdag 1 mars 2017

Från vinter till vår

Februari har nått sitt slut och med det även vintern. Nu äntligen är det vår i kalendern och även i trädgården här hemma i Hult. Februari har varit en fin månad på många sätt. Känns bra att den både inleddes och avslutas med ett löfte om våren.

Ljuvliga dagar i London

Vi började månaden med att fara några dagar till London. Det var fantastiskt trevliga dagar men den första dagen var något i särklass. Det var strålande sol, tolv grader varmt och vi strosade i Hyde Park i timmar. Blev fånigt lyckliga över att där både grönskade och blomstrade. Att det faktiskt var vår i London var helt ljuvligt! London var verkligen en fantastiskt trevlig stad och jag ser redan fram emot att återvända.

Många turer till Göteborg har det blivit i februari.
 På en av dem besöktes stadsmuseumet där jag hittade vår bok Berättelser från Gamlestaden i butiken

Det har varit en månad med märkligt många resor till Göteborg. Under ena turen var det kultur som gällde då dottern Anna ordnat med teater. Himla fint att få ett teaterbesök i julklapp, bra också med julklappar som varar ända fram till februari. Några dagar senare for yngsta barnet och jag åter till Göteborg och umgicks några dagar tillsammans med goda vänner. Vi fick möjligheten att vara turister på hemmaplan, hade riktigt fint sällskap och åt massor av god mat. Svårslaget helt enkelt! Lägg dessutom till två dagar med hotellfrukost och livet blir nog inte bättre än så!

Sol, trädgård och tid med fina vänner är sådant som sätter guldkant på tillvaron!

Under februari hittade solen och våren även till Hult vilket var smått underbart. Trettonåringen och jag firade med en lunch på farstutrappen. När solen låg på var där riktigt varmt och härligt. Det är inte mycket värme som krävs för att trädgården skall locka ut mig. Det börjar grönska lite här och var både inne och ute. Årets odlingssäsong är i full gång och de första plantorna tittar redan upp. Jag blir som fånigt glad över den spirande grönskan i mina sålådor. Mer tid i trädgården och mer tid med mina vänner hör till det jag valt att prioritera framöver. Har varit för lite av dessa båda under alldeles för lång tid. Sophie, Regina och jag lyckades sammanstråla en lördagskväll och pratade tills natten var sen. Prat som aldrig tar slut är ett bra kvitto för en kväll och en säger att vi borde prata mer och oftare med varandra.

Lov, träning och bra mat får avsluta månaden.

Barnen har hunnit med att ha sportlov under månaden som gått. Det har blivit en tradition att vi bokar in klippning hos Sara på Rockstart i Dingle och sedan åker och shoppar. Det är en bra tradition och så även för det här lovet. Med skillnaden att barnen stod för shoppandet den här gången eftersom jag ju inte handlar nytillverkat. Februari har varit många fina dagar som helhet. Förvisso en hel del jobbigt och tråkigt också men det fina överväger det svåra. Nu längtar jag dock efter mer vår, mer värme och mer sol!

1 kommentar:

Bakom dörr nr. 11 sa...

I går var det verkligen vår i luften, men idag
är det vinter igen, suck !
Hoppas allt är bra med dig.
Kram Pia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...