söndag 26 mars 2017

Ljuvligheter

Det ord jag främst förknippar med våren är ordet ljuvligt. Tror inte det finns ett bättre ord att beskriva våren med. Det är verkligen helt ljuvligt när vinden blir lite ljummare, när solen åter värmer och när trädgården här hemma i Hult börjar blomstra igen.


De senaste åren har jag satt massor med olika sorters lökar i trädgården. Jag önskar mig ett hav av krokus och andra fina vårblommor. Det krävs nog lite mer tålamod och än fler planterade lökar innan jag får mitt krokushav. Däremot är det fler och fler blommor i mina planteringar för varje år. I höstas gjorde jag iordning en helt ny plantering som nu blommar för allra första gången. Tidigare var där bara en slänt med ogräs och nu är det en fin plantering med vackra vita krokus.


Just krokusen är en blomma som får mig fånigt glad. Tänker att det kanske är att den är så pass färgglad som gör en lätt om både hjärta och sinne. Den gör sig både ensam och i grupp dessutom.


Det är något alldeles särskilt att se den egna trädgården växa och blomstra. Allt som finns där har jag själv planterat och planerat. Det fanns några få blommor och buskar i trädgården i Hult när vi köpte huset. Allt annat är ett resultat av eget arbete och det är onekligen fint när det egna arbetet blomstrar!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...