fredag 27 juni 2014

Honung och kaprifol

Snart blommar alla rosorna i vår rosenträdgård och det är onekligen helt fantastiskt. Vi har blandat friskt bland sorterna och nu ger det utdelning i form av många olika sorters rosor. Svårt att välja en favorit när alla är så vackra. Vissa sorter ger riktigt stora och vräkiga blommor medan andra är betydligt mindre och mer anspråkslösa.


Än så länge har vi satsat på klängrosor och buskrosor. Tanken är att dessa skall kompletteras med flera sorters rabattrosor men det får vänta lite. Än så länge är det svårt att beräkna hur mycket plats de befintliga rosorna kommer att ta när de har växt till sig. Alltså väntar vi ett år eller två med att utöka planteringen.


En ros som verkligen är anspråkslös vid en första blick är honungsrosen. Även om blomman är enkel så doftar den alldeles fantastiskt. Om kvällarna ligger numera en söt doft av honungsros och även av kaprifol i vår trädgård.

3 kommentarer:

Decdia sa...

Åh, den där rosa rosen var ju bara för underbar!
Gammeldags rosor har sin charm, men jag är svag för rosor med täta vågiga kronblad!

Anneli sa...

Vackert med rosor, men har inte en enda ros i min trädgård, har fått för mig att det är svårskött........känns så ansvarsfullt.

Kram Anneli

Bara anna sa...

Så himla vackert! Jag älskar rosor.....
Ha det bra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...