måndag 12 november 2012

Mina trädgårdsnissar

Igår trotsade vi novemberkyla och regn och spenderade några timmar i trädgården. Även om trädgårdssäsongen kan ses som över finns det ändå lite att göra. I alla fall om man heter Liza och har skjutit sakerna framför sig. Svårt att prioritera höststädning i trädgården när det är mycket annat på gång. Nu har vi äntligen tagit hand om alla krukor som riskerar att frostsprängas, de sista lökarna har kommit i jorden och löv har krattats. Jag var lite osäker på om det var försent att sätta mina lökar men efter en noga läsning på förpackningen så kunde de sättas ända in i november under förutsättning att det inte var tjäle i marken. Det stod till och med i texten att man bör undvika att gräva i jorden eftersom den kan vara hård. Tack för informationen, det hade jag aldrig kunnat gissa. Nåväl nu har de små lökarna kommit dit de ska och jag ser fram emot att se dem växa och spira till våren.


Här har vi en motvillig tonåring som hjälper till med trädgårdsarbetet. Märkligt nog krävdes inte lika mycket övertalning som vanligt. Börjar hon kanske bli vuxen?!


Småtrollen kämpade på med löven även om det kändes som ett evighetsarbete. Funderar starkt på att ta ner lite fler av våra lövträd i trädgården. Alternativet är att man dresserar träden till att låta löven falla i prydliga högar. Vårt växthus till höger är ett så kallat projekt för den händige. Alla rutor utom en saknas. De ska ersättas med plastskivor och blid på så vis ett billigare alternativ till att köpa ett nytt. Växthuset har vi fått vilket innebär att det bara blir kostnaden för skivorna som behövs.


Det är lite galet hur mycket löv som finns i vår trädgård. Nu är det mesta dock omhändertaget och ligger på hög för att förvandlas till kompost. Det känns skönt att ta vara även på löven och jobba med trädgårdens kretslopp. Trodde inte att det skulle vara möjligt att skapa så mycket förändring i vår trädgård som vi gjort den här sommaren. Nu längtar jag till nästa säsong och har redan börjat fundera över vad jag ska odla i trädgårdslandet. Får nog konsultera Magda först för lite tips och idéer om hur vi skall odla för att slippa sniglar och annat oknytt.

4 kommentarer:

Anna sa...

Tack...nu påminde du mig om en lökpåse som blivit liggande:)

Om du vill så mailar jag gärna min lista med städer där jag har återförsäljare. Listan står i bokstavsordning så det är lätt att söka på stad om man ska ut och åka! De butiker som handlar av mig är oftast "vita" lantliga i shabby chic-stil och det finns SÅÅ många fina butiker ute i landet!
Kram Anna

Huset nummer tio sa...

Åh vilket jobb ni har gjort, ett jobb som jag fortfarande har framför mig, Så du är inte sist ute med höstandet även här finns massvis med löv på gräsmattan och en och en annan kruka står fortfarande kvar där ute. Men idag sägs det att det ska bli sol så kanske kanske kanske blir det lite höstat av idag;)

Tack för dina söta ord och roligt att jag kan leda till inspiration;) Så roligt med ny hantverkare det är NI verkligen förtjänade av. HOppas allt löper på smidigt och bra nu.

Ta hand om dig
KRam
Annie

VisaLiza sa...

Trevligt att det är fler än jag som har lite trädgårdsjobb kvar :)

VisaLiza sa...

Ja hantverkaren väntar vi på med stor förhoppning nu :) Ta verkligen åt dig av berömmet till ditt kreativa pyssel. Känner mig för första gången på länge sugen att pyssla igen. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...