söndag 18 november 2012

Veckans höjdpunkt!

Även om helgerna här i Hult ofta innehåller många aktiviteter försöker vi ändå att varje helg äta mysig frukost tillsammans. Jag älskar att äta hotellfrukost och det är lite den känslan jag vill ha hemma vid frukostbordet om helgen. Vi sitter gärna kvar länge vid bordet, äter frukost, pratar, läser tidningen och har det riktigt trevligt tillsammans. Med tanke på att full fart är ord som ganska bra beskriver vårt liv då blir de här frukostarna tillsammans desto viktigare. Som jag ser det är de veckans absoluta höjdpunkt. Fast det är lätt hänt att det bara blir samma frukost som serveras och därför försöker vi utmana oss själva. Igår experimenterades det i frukostköket och resultatet blev plättar med banan och kokos. Att det skulle bli något med banan hade vi bestämt från början eftersom vi hade tre stycken som inte längre dög till att ätas som de var. Kan vara bra att tänka på att även när en banan blivit brun och tråkig då duger den fortfarande allt som oftast till att använda i matlagningen.


Banan- och kokosplättar
3 bananer
1 dl kokos
3 ägg
1 dl mjöl
2 dl mjölk
1 tsk bakpulver

Rör samman de blöta ingredienserna till en smet och rör sedan i de torra. Grädda i en plättlagg. Tänk på att inte ha för hög värme eftersom de lätt bränner och att smeten är ganska kletig. I övrigt är det här lätt som en plätt!


Servera gärna med turkisk yoghurt som vispas med lite vaniljsocker. Ta så pass mycket att det tar udden av yoghurtens syrlighet. Smaklig måltid!

1 kommentar:

Huset nummer tio sa...

Åh vilken mysig tradition, så härligt. Roligt att exprimentera lite i köket också, tyvärr gillar jag varken banan i matlagning eller kokos speciellt mycket men det ser väldigt gott ut;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...