tisdag 23 september 2014

Höst med sikte på våren

I augusti klagade jag på kyla och höstrusk. Helt klart var temperaturen då en skillnad mot den vi haft under juli. Nu råder dock ordentligt höstrusk och den här gången är det nog på allvar. Jag hade en förhoppning om några veckor till med milt och fint väder så det sista i växthuset fått möjligheten att växa till sig. Istället har jag skördat de sista tomaterna idag. Både röda och gröna och lagt i köksfönstret. Även paprika och squash har skördats även om skörden där inte blev så stor som jag hade hoppats. I mina odlingslådor finns fortfarande mycket kvar att skörda och min stora fråga just nu är när popcornmajsen egentligen är klar? Har ju aldrig odlat detta förut och har verkligen inte någon aning. Trädgårdssäsongen närmar sig onekligen sitt slut men arbetet är inte slut med sommaren. Jag håller som bäst på att planera för nästa års odlingar. Dessutom ska vi redan nu i veckan plantera fruktträd och kanske även lite bärbuskar. Vi har stegat upp vart potatislandet skall ligga nästa år och jag längtar verkligen efter att odla än mer.

Innan huset i Hult drömde jag om en trädgård men jag hade aldrig anat att jag skulle tycka att det var så roligt att så och skörda. Plantera och njuta av vackra blommor är inte heller så dumt. Att arbeta i trädgården har enligt mig alltid verkat så tråkigt men det är verkligen inte tråkigt. Jag trivs med att sysslorna skiftar mellan månaderna och beroende på väder. Att rensa ogräs är inte något jag älskar men samtidigt tycker jag om känslan som uppstår när allt ogräs har rensats bort. Tycker om att se hur mitt arbete ger belöning en tid senare. Förra hösten satte jag massor av lökar och i våras kunde vi njuta av vacker blomsterprakt. Nu är det åter höst och jag skall åter plantera lökar. Tycker om det där att uppgifterna återkommer år efter år. Förra året hade jag inte någon plan när lökarna sattes utan tryckte bara ner dem lite här och var i planteringarna där det fick plats. Det funkade absolut bra och det var onekligen spännande att se vad som dök upp. I år har jag däremot en plan för mina lökar och en tanke hur jag vill att det skall se ut till våren när det blommar. Får se om planerad plantering eller om huller om buller är den plan som passar bäst för vår trädgård. Nu återstår bara att vi skall kurera oss här i Hult så vi har kraft att ta tag i vårt trädgårdsprojekt


1 kommentar:

Choices by Annie sa...

Vilken fantastisk bild, just de där färgerna är en av orsakerna till att jag älskar hösten.

Spännande att se vad som passar bäst gällande planering eller oplanering här har det alltid varit oplanering som gäller;)

Fin dag till dig
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...