torsdag 15 januari 2015

En resedag

Har ägnat dagen åt att resa och tillbringar nu kvällen i Stockholm. Imorgon är det dags för den andra träffen på ledarskapsutbildningen jag går. Sist reste jag samma dag vilket innebar att det blev en mycket lång dag eftersom jag lämnade Hult strax efter klockan fem på morgonen. Det i sin tur resulterade i en mycket trött Liza under hela fredagen. Den här gången beslutade jag således att åka upp en dag tidigare och med det ge mig själv sovmorgon imorgon. Alltså har jag ägnat större delen av den här dagen till att resa. Först ett tåg för att komma till Göteborg och sedan ännu ett för att komma till Stockholm. Min resa har jag ägnat åt att skriva och läsa och att njuta av tystnaden. Det är sällan jag har lyxen att vara helt ensam så när tillfället ges njuter jag verkligen av ensamheten. Kanske märkligt att se sig som ensam på ett fullsatt tåg men så var det eftersom ingen där var det minsta intresserad av mig vilket är en ovanlig känsla när en är förälder.

Väl framme i Stockholm hade jag två mål. Det första att hitta till mitt hotell och checka in och det andra att hitta till butiken Coola tanten. Sist jag var i Stockholm hade jag inte möjligheten att leta upp butiken men nu visade det sig att jag bokat ett hotell på kort gångavstånd därifrån. Anledningen till att jag så gärna ville besöka just Coola tanten är att det är en butik med fantastiskt fina kläder i retro- och vintagestil och dessutom skor och accessoarer. Lyckades utan problem hitta dit och hittade dessutom med en gång en klänning jag förälskade mig. Dessvärre var klänningens storlek inte helt kompatibel med min kropps storlek och besvikelsen var total. Det var ju den klänningen som jag ville ha! Fick dock fin hjälp från tjejen i butiken som plockade fram en annan klänning i samma modell men med ett annat tyg. Den var dessutom ännu finare än den första och passade perfekt!


Närbild på min nya fina klänning
Egentligen borde jag kanske ha passat på att vara kulturell eller för den delen passa på att umgås med någon god vän som jag inte träffat på länge. Det är ju inte så ofta jag är i Stockholm och då borde en verkligen passa på. Fast det lockade betydligt mer att titta på Antikrundan tillsammans med en kopp te och bara vara. Har också ägnat mig åt att studera världen utanför mitt fönster. Egentligen ganska spännande att se en stads liv. Tänk så olika platser ändå kan vara, det finns inte många likheter mellan centrala Stockholm och mitt Hult. Skillnader är intressant och spännande. Roligt att komma bort en stund och få längta efter hemmet ibland.


1 kommentar:

Borgmästaren sa...

Så kul att komma bort lite. Var själv borta över nyår. Enda problemet är att man bara vill resa mer och mer. Surfar nu hektiskt på sommarresor. Eller kanske redan i vinter? Eller vårweekend i Europa? Måste prioritera. Suck.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...