lördag 31 januari 2015

Vår i Hult

Året inleddes med milt väder som gav löfte om en annalkande vår. Tänk så ofta som en börjar att längta och hoppas att vintern inte skall bli mer än så. Fast januari är trots allt januari och utan tvekan en vintermånad även om dess inledning försökte att säga något annat. Nu är Hult åter inbäddat i snö följt av minusgrader vilket känns upplyftande efter regn och växlingar mellan plus och minus. Den där längtan efter våren har dock bitit sig fast i mig och jag längtar mer än vanligt. När vintern har varit lång och sträng då först brukar längtan ta mig med men i år har vintern knappast varit särskilt svår. Vi hade ju rosor som fortfarande blommade i rosenträdgården när det var tredje advent. I år tror jag att det är min egen sinnesstämning som föder min längtan. Ljus och värme får mig alltid att må gott och kroppen söker balans. Längtar efter att åter kunna tillbringa en stor del av dagen i vår härliga trädgård. Längtar efter att se resultatet av höstens lökplantering. Förra våren var första gången vi verkligen kunde njuta av vårblommor här i Hult eftersom jag hösten innan ägnat mycket tid åt att plantera lökar. Innan dess fick vi hålla tillgodo med enstaka små blommor här och var. Förra året hade vi dock helt fantastiska tulpaner, scilla, snödroppar, krokus och annat fint att njuta av. Tror att varenda blomma finns dokumenterad. Blommor är ju tacksamma motiv att fotografera. Motivet i sig är vackert och allt som krävs för en fantastisk bild är då lite ljus. Sällan är det så enkelt att känna sig som en riktigt skicklig fotograf!


Jag nästan förundras över allt det vackra som numera finns i vår trädgård. Det är ju inte länge sedan var trädgård istället var en djungel av ogräs där ingenting förutom just ogräs och rönnspirea trivdes. Då bävade jag istället inför trädgårdssäsongen eftersom det var en säsong som alltid gav mig en känsla av maktlöshet. Hur skulle vi någonsin kunna bringa ordning på vår tomt och kunna kalla marken där för trädgård? God hjälp, hårt arbete, en grävskopa och ännu lite mer hårt arbete så har vi på bara några år förvandlat djungeln till en trädgård jag fullkomligt älskar. 


Tänk att allt detta vackra finns under snön och bara väntar på att åter få blomstra. I år väntar jag med stor iver på att få se alla alliumlökar jag har planterat. Såg blommor med fantastiskt vackra lila bollar i Malahide på Irland förrförra året och blev helt förälskad i dem. Frågade här på bloggen vad det kunde tänkas vara och fick snabbt svar från mina kloka läsare. Tack vare er kommer det snart att växa vackra lila bollar även i Hult. Tänk om nu bara snön ville ge sig för i år och temperaturen bli lite varmare. Kan knappt ge mig till tåls, vill få njuta av allt vackert som väntar!

3 kommentarer:

mammi sa...

Sagolikt vackert. Älskar verkligen blommor jag med. Det är livsglädje att odla

mammi sa...

P.s. härligt att läsa om mirakel igår :-)

Villa Freja sa...

Å, härliga bilder. Nu längtar vi till våren! Kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...