söndag 4 januari 2015

Förra söndagen

Mycket har hunnit att förändras under veckan som gått sedan det senast var söndag. Då var världen vackert vit, yngsta barnet fyllde tio år och pappa var på bättringsvägen. Nu är både snön och pappa borta. Livet är förändrat på bara en vecka.


Förra söndagen var det rejält kallt och Hult var inbäddat i snö. Jag är inte särskilt förtjust i varken snö eller kyla men Hult blir onekligen vackrare i snö. Så hör års är trädgården inte särskilt spännande men med lite snö är den som förvandlad. Vår slänt blir plötsligt till en toppenbra pulkabacke som barnen lekte i med stor förtjusning. Hunden Ida älskar snö och tyckte det var fantastiskt roligt att jaga både barn och pulka.

Att grilla om vintern är något vi borde göra oftare. Egentligen är det tokigt att vi grillar som mest under den tid då det är som varmast ute. Då uppskattar en inte riktigt grillen som på vintern. Förutom att grillen blir en plats att tillaga maten vid blir den också en härlig värmekälla för den som är frusen. Lite knepigt är det att äta korv med bröd med vantar på men även det fungerar när en är hungrig.

Efter en härlig dag i trädgården avslutade vi med kalas. Födelsedagsbarnet hade börjat dagen med att få biljetter till One Direction i Göteborg i sommar och var därför salig av lycka. Kalas med nära och kära, god mat och mer presenter gjorde dagen fulländad i hennes mening.


Efter en sådan dag var vi alla trötta men mycket nöjda. Det var en riktigt bra söndag helt enkelt. Även den här söndagen har varit en riktigt bra dag men  kantad av en sorg som inte fanns förra veckan. 

4 kommentarer:

Oslofru sa...

Så mysigt! :D

LyckligaPraliner sa...

Ja..livet kan verkligen förändras snabbt och obarmhärtigt.. Har du både en nybliven tioåring och barnbarn? :)

Vilken toppenpresent. Förstår att hon är överlycklig :)

Kram Ann-Louise

Bakom dörr nr. 11 sa...

Jag gillar när det är en fin vinter med massor av snö och sol, härligt.
Kram Pia

bara anna sa...

Åh det var ledsamt att läsa att din pappa inte finns med er längre. Min pappa dog för åtta år sedan, cancer. Jag satt med honom när han tog sitt sista andetag, det tuffaste jag varit med om...

Varm kram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...