torsdag 12 februari 2015

Trädgårdslängtan

En grå dag med några plusgrader i luften men jag vädrar vår! Har tittat runt i trädgården idag och kan konstatera att där finns liv. I en kruka där jag hade timjan, oregano och basilika förra året har det börjat titta upp grön igen och det ser ut att vara samma innehåll som tidigare. Även en annan bortglömd kruka innehåller spirande grönska. Har också sett att det börjar titta upp lite grönt där det bör komma snödroppar och då måste det vara så att nu är våren på väg. Imorgon skall jag därför se till att sätta penséer som vi sedan kan njuta av hela våren. Förra året blommade våra penséer i nästan tre månader vilket är smått fantastiskt. Förutom att de prydde våra krukor här hemma i Hult så använde jag dem även som dekoration på tårtorna till dottern Annas student. Jag tycker om att dekorera tårtor med blommor som penséer, rosor eller syren. Det gör varje bakverk unikt och skulle en råka äta upp en blomma så gör inte det något eftersom de är ätliga och alldeles ofarliga. Längtar intensivt efter att åter kunna gå ut i trädgården och plocka in blommor att dekorera hemmet med och även att plocka in maten vi skall äta. Det är bara två år som vi har odlat i trädgården i Hult. Helt ärligt är det bara i två år som vi haft en ordnad trädgård i Hult. Även om det inte har funnits varken trädgård eller odlingar särskilt länge så har vi hunnit bli helt beroende av dessa båda faktorer.


För att lindra min trädgårdslängtan ägnar jag mig istället åt planering. I morgon är det dags att så penséerna. Tog frö från de jag köpte förra året och det skall bli spännande att se hur resultatet ser ut. I övrigt planerar jag för den kommande rosenplanteringen och vilka rosor som skall finnas i den. Funderar över hur vi på enklast sätt lagar vårt växthus och gör i ordning det som vi tänkt oss. Vi blev inte helt klara med växthuset förra året. När det väl var på plats hade så pass lång tid på säsongen gått vilket gjorde att vi prioriterade att helt enkelt bara ställa in alla plantor där de skulle vara. Det som nu återstår är att inreda växthuset på ett sådant sätt att så mycket som möjligt får plats. Just det där med plats är avgörande för planeringen. Alla årets fröer är inköpta och fler odlingslådor kommer helt klart att behövas. Märkligt hur det här med trädgårdsarbete och odling är beroendeframkallande!

4 kommentarer:

mammi sa...

Ja åå vad jag längtar efter min trädgård nu. Härliga tider att se fram emot. Jättefina bilder

LyckligaPraliner sa...

Det är nog det bästa att bli beroende av. fast väldigt jobbigt för den som blir beroende utan möjlighet att kunna få odla. Men odla i krukor går ju men ändå.. Jag vill odla mera. Blev nog fast förra första året med lite odling. I år utökar jag lite och hoppas på en gynnsam sommar igen. Men sån tur har vi nog inte. Ofta är det dåliga kalla somrar här. Men om jag har ett växthus då känns det bättre. Vi får se vad som händer och sker. Längtar till våren som är långt bort ännu. Men det går åt rätt håll. Känns roligt! :)

Kram Ann-Louise

Bakom dörr nr. 11 sa...

Har ingen trädgård att pyssla i men jag längtar jätte mycket till våren och få pyssla på balkongen som är super stor.
Trevlig kväll
Kram Pia

Ninette sa...

Åh, jag längtar så efter trädgård jag också! Varje år samma tid är det samma sak - jag går därute och bara väntar på att snön ska smälta och att vårlökarna ska titta fram. Sen brukar jag tröstläsa frökataloger. Just nu har vi fullt upp med vår renovering, men sen när den är mer under kontroll ska det läsas kataloger!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...