söndag 15 februari 2015

Chokladpudding, lite godare och lite nyttigare

Här hemma i Hult har vi under en längre tid försökt att ställa om till bättre alternativ när det gäller vår mat. Nyttig mat med bra innehåll är det vi strävar efter. Detta har resulterat i att vi har testat en stor mängd spännande recept de senaste åren. Särskilt intressant har det varit att testa att göra onyttigheter fast med betydligt nyttigare innehåll. Två stora favoriter här hemma är nice cream och clementinsorbet och nu kan vi även lägga till chokladpudding. Bra med efterrätter som är goda men inte innehåller vad en är van vid att efterrätter innehåller. Det är verkligen utmanande att tänka nytt och att våga tänka om. Kan chokladpudding verkligen göras på banan och avokado? Kan scones bakas med banan och kokosmjöl? Det både kan göras och blir gott. Att tänka i nya banor har krävt nytt innehåll i skafferiet. När allt det nya väl var på plats så känns det inte särskilt märkvärdigt. En vänjer sig vid allt och somliga vanor är bättre än andra

Chokladpudding toppad med kokoschips, hasselnötter och chiafrön

Chokladpudding
2 bananer
2 avokado
8 dadlar
4 msk kakao
Rivet apelsinskal
En nypa chili
Salt

Gör så här:
Mixa, bananer, avokado och dadlar till en jämn smet. Smaksätt med kakao, apelsin, chili och salt och mixa lite till. Ställ i kylen en stund innan servering.

Barnen tyckte att det blev starkt med chili medan vi vuxna verkligen uppskattade att det blev lite sting i smaken. Märkligt nog passar alla ingredienserna ihop på ett helt fantastiskt sätt. Bara ät och njut!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...