lördag 7 februari 2015

I slutet av en smal gata

Kan inte låta bli att stanna kvar i Rom ett litet tag till. Det är ju en alldeles fantastisk stad så hur kan en låta bli tänker jag. När jag tänker på Rom tänker jag på smala gränder som en kan följa hur långt som helst. Plötsligt mynnar de ut vid ett torg med myllrande folkliv eller vid någon pampig kyrka.


En gränd vi följde ledde oss fram till en farmers market.  De där marknaderna har vi stött på under alla våra resor och de är alltid lika charmiga. Min favorit är den i Howth utanför Dublin som jag gärna besöker om och om igen. Vi hittade även en i Krakow som jag borde ägna ett helt inlägg åt eftersom även den var helt fantastisk och värd att spendera mycket tid på.


Marknaden i Rom var enkel och innehöll diverse grönsaker. Alltid lika spännande att se vad som odlas lokalt. Det är onekligen skillnad på vad som odlas lokalt i Munkedal och vad som odlas lokalt i Hult även om en del också var samma.


Tänk om vi hade hade haft apelsiner i trädgården hemma i Hult!


Pasta var ett givet inslag. Denna var producerad på en gård strax utanför Rom.Marknader som dessa är något annat än alla multinationella företag vars affärer vi möts av i stad efter stad. Även om en del av dessa affärer kan vara nog så trevliga så behöver jag ju inte ens lämna Bohuslän för att besöka många av dem. På lokala små marknader är det dock möjligt att hitta sådant som inte finns hemma. Andra smaker och lukter som gör resandet aningens mer spännande.

2 kommentarer:

mammi sa...

Åå vad mysigt. Så härligt med alla färg- och doftupplevelser när man reser

Christina sa...

Å, vad mysigt att vara i Rom. Ser fantastiskt vackert ut.
Ha det fint! Christina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...