onsdag 4 februari 2015

Utflykt mitt i veckan

Ibland är det lätt att glömma bort hur enkelt det egentligen är att ge sig av ut på utflykt. Särskilt när en bor nära Saltkällan där vackra Maltes stig finns. Det svåra är att komma på att det skall göras, att klä sig varmt, koka kaffet och se till att ha goda vänner som också har möjlighet att vara lediga mitt i veckan. Det är lätt hänt att bara planera in trevligheter som utflykter på helgen men kanske är det mitt i veckan sådant behövs allra mest.

Maltes stig i februari 2015

Maltes stig i Munkedal hör till mina favoriter bland utflyktsmål oavsett tidpunkt på året. Alltid vackert och praktiskt att det ligger nära till hands och har bra väg att gå på.


Några goda vänner, fika och en vacker plats utgör onekligen en riktigt bra kombination för en utflykt


I början av januari var familjen och fikade på samma plats. Då fanns det ett löfte om vår i luften men nu råder verkligen vinter. Även om jag uppskattar våren mer än vintern så uppskattade både barn och hund snön och möjligheten att åka pulka. Även vovven ville åka med men fick nöja sig med att gå bredvid. Härligt att se världen ur en tvåårings perspektiv. En buske blir plötsligt något outforskat som genast måste undersökas.

Maltes stig i januari 2015

3 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Vad mysigt! Visst ska man ta tillfället i akt och bege sig ut på utflykt vare sig det är vardag eller helg, bara tid finns och vädret tillåter. Det är ofta man planerar utflykter till platser som ligger lite längre bort, de som ligger precis om knuten blir liksom aldrig av.Vi har länge planerat att besöka en ravin som ligger precis i vår närhet, men fortfarande har det inte blivit av. Måste se till att det blir av i vår. Må så gott! Birgitta

mammi sa...

Bra att bli påmind om att njuta av livet. Fint vi har det här som kan njuta av naturen i skiftande skrud under våra olika årstider. Härliga bilder

Sandra sa...

Älskar den här typen av utflykter, verkligen guldglimtar i vardagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...