torsdag 28 juli 2016

En total oförmåga att följa en röd tråd!

I nästan alla guider kring vad en skall tänka om när en har en blogg eller ett Instragramkonto står det att en röd tråd är viktig. Att istället för att spreta åt alla håll och kanter skall en ha ett tema och hålla sig till det. På så vis blir det tydligt vilken sorts blogg eller vilken typ av konto det är. Jag har tänkt mycket på det där på senare tid och konstaterar att mitt tema är spretighet. Jag har någon gång tänkt att jag skulle ha ett enda tema på bloggen och fokusera helt på vintage eller kanske på trädgården men så inser jag att då skulle jag helt tröttna. Konstaterar också att de flesta av de bloggar jag läser också är just spretiga. Det vill säga de handlar om sådant i livet som intresserar bloggaren och då brukar det bli som allra bäst i min mening. Det skulle kunna ses som en total oförmåga att följa en röd tråd men jag ser det istället som något positivt. Hur skulle en kunna välja ut ett enda tema bland allt spännande som finns i livet. Är dock riktigt imponerad över den som lyckas hålla ett tema annat än spretighet.

Bohuslän om sommaren när det är som vackrast

Även om jag inte har ett särskilt tema på varken bloggen eller på Instagram är vissa saker ändå återkommande. Att resa hör till de saker i livet som jag verkligen tycker om. Det spelar egentligen inte så stor roll vart färden går, själva resan i sig och att uppleva nya platser är en upplevelse. Jag har en lång lista på platser i Sverige och i världen som jag vill besöka. Några av dem bockades av förra veckan när jag besökte sydkusten. Är dessutom bortskämd med att ha många av mina favoritplatser alldeles nära då de ligger längs västkusten. Eller kanske är de favoriter just för att jag besöker dem ofta och känner dem väl.

Lycka är att hitta en fantastisk vintageklänning på loppis

Vintage är även det ett återkommande tema. Det bara är så att skor, väskor, kläder och smycken var vackrare förr. Allt var inte bättre förr men somligt var onekligen vackrare. En del av tjusningen med vintage är själva jakten. Sällan är jag så nöjd som när en får syn på en vacker vintageklänning på en loppis. Alltid lite nervöst innan jag testat den och vet om den passar eller ej. Det är ju så förargligt när en hittar en fantastisk vintageklänning som inte passar. Fast än värre är när en får syn på en klänning tvärs över loppisen och någon annan hinner före. Sådant kan gräma mig i dagar, i värsta fall i veckor! Fast inte om det är en vän som gör ett fint loppisfynd, det är ju nästan lika bra som att loppa själv.

Somrig jordgubbstårta

Jag tycker om att baka och laga mat och delar gärna med mig av de recept jag hittar på. Just nu längtar jag verkligen efter ett fungerade kök igen så jag åter kan ägna mig åt just bakning och matlagning. Det är verkligen en prövning att inte ha ett kök, än värre än att ha ett ickefunktionellt kök har det visat sig. Nåväl snart är ordningen mer än återställd när det nya köket är på plats. Attans vad jag skall vara kreativ i köket då. Har ett helt gäng med nya kokböcker som väntar på att användas.

Louise Odier, en av många vackra rosor i min rosenträdgård

Om sommaren upptar trädgården mycket av min tid och mina tankar. Min trädgård är den plats på jorden där jag trivs som allra bäst. Där få själen både näring och utrymme. Det finns plats både för det vackra som rosorna i rosenträdgården och för det praktiska som grönsakerna i odlingarna.

Äpplemos samt marmelad med apelsin och hemodlade morötter

Att ta tillvara på det som odlas knyter fint ihop odlingen och köket.  Har ännu inte lyckats bestämma mig för vilka äpplen jag skall odla men har fina vänner som gärna delar med sig av sin skörd. Däremot har jag mycket annat att ta hand om och lägger in egen gurka och rödbetor samt saftar och syltar. Jag tycker att det är smått fantastiskt att äta sådant som jag har odlat själv. Det smakar bättre och det känns verkligen bra att veta precis vad det jag äter innehåller.

Det finns kanske ett visst tema i spretigheten trots allt. Jag fyller min blogg och mitt liv med sådant som jag tycker om och som skänker mig glädje.

2 kommentarer:

Hannis sa...

Skriver under på det! Spretighet är livet.
Jag läser sällan tema-bloggar, just för att det blir mättat till slut.
Kanske är det mitt spretiga huvud men jag föredrar det varierande=))
Det blir som att man får ett hum om människan bakom bloggen, personligheten.
Man ska göra det man har i hjärtat!

Kram Hannis

VisaLiza sa...

Människan bakom orden är ju precis den som är riktigt intressant! Kram Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...