söndag 24 juli 2016

Skolycka

Det sägs att en inte kan köpa lycka men det är nog bara delvis sant. För mig är tjusiga skor lycka! Redan som liten älskade jag att klä ut mig och trippa runt i klackskor. Mamma och jag brukade köpa utklädningskläder på loppis och idag kan jag verkligen önska att jag hade de där skorna kvar. De var ju som oftast från 40-talet eller 50-talet. Då när jag var barn på 80-talet var de inte särskilt intressanta men idag hade de setts som fina loppisfynd. Mina skor finns inte kvar eftersom de är alldeles sönderlekta. Högt älskade och mycket använda således. Tänker att de där utklädningskläderna kan vara en orsak till min passion för vintage, det är ju helt enkelt det jag är uppväxt med.

Några av mina favoritskor

En anledning till att jag tycker om höga klackar är att jag blir lite längre. Med mina 158 centimeter är jag ju tämligen kort. Går så ofta i högklackat att en väninna till mig för någon vecka sedan blev mycket förvånad över att vi inte var lika långa. Hon är ju tio centimeter längre än vad jag är.


En annan anledning till att jag älskar höga klackar är att då ser en alltid välklädd ut. Fina skor höjer varje outfit. På samma sätt kan fel skor fullkomligt sänka en i övrigt tjusig outfit.


Det har råkat bli så att mina skor inte längre får plats i min klädkammare. Därför har jag ställt mina favoriter på parad i mitt arbetsrum. Där hänger också mina vackra vintageklänningar. På så vis blir skorna och kläderna ett vackert blickfång även när de inte används.


De här skorna blev jag lite smått lycklig över när jag hittade. De ser nämligen precis ut som ett par skor bland barndomens utklädningsskor. Otroligt söta och fungerar både till vardag och till fest.


Jag har länge letat efter ett par vita peep toe eftersom det är så fint om sommaren. Det visade sig vara svårare än vad jag trott. Det tog flera månader innan jag till slut hittade dessa skorna och med det ett par perfekta sommarskor.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...