lördag 23 juli 2016

Tidigt om morgonen

Under roadtripen i Skåne insåg Regina, Sophie och jag att vi passerat alldeles i närheten av Ales stenar när vi var ute och körde. Vi hade helt enkelt missat en plats som är ett måste att se om en befinner sig i närheten. Fast vi hade ju redan passerat och tanken var inte att åka tillbaka till det hållet igen. Vårt B&B serverade frukost först klockan nio så vi passade helt enkelt på att ge oss av tidigt om morgonen innan frukost. På så vis hann vi med det som skulle göras under dagen samt att se Ales stenar. Vi var lite förvånade över att det inte var så bra skyltat och lyckades köra några omvägar på vägen dit. Å andra sidan ligger det en charm i att köra fel eftersom en då hittar platser som en annars hade missat. För vår del fick vi se otroligt pittoreska stenhus, gårdar och rosor alltid dessa vackra rosor.


Jag är verkligen glad att vi valde att ge oss ut på tur tidigt om morgonen. Vilken otroligt vacker plats, svårt att börja en dag på ett bättre sätt tror jag. Vacker vy, härligt väder och fint sällskap är en perfekt kombination.


Redan på avstånd är skeppssättningen imponerande. Än mer imponerande än den i Blomsholm som vi besökte förra året.


Inte svårt att förstå varför de som en gång skapade skeppssättningen valde den här platsen. Något så vackert som en skeppssättning behöver en lika vacker plats för att göras rättvisa.


Här är en kulturarbetare som hjälper till att hålla marken fin och landskapet öppet.
En fantastisk plats att besöka, en sådan där som en lägger i minnesbanken för att alltid minnas. Vissa stunder och vissa platser är sådana att en redan i stunden kan känna att det är något som alltid kommer att finnas kvar.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...