fredag 29 juli 2016

Ett fyrbesök med fara för livet

När Regina, Sophie och jag var i Skanör passade vi på att besöka fyren i Falsterbo. Jag hade läst att den skulle vara något alldeles särskilt och ville gärna se den när vi ändå var i närheten. Vi följde skyltarna genom det lilla samhället och hann mer än en gång undra om vi verkligen var på rätt väg. Men precis då kom en ny skylt som visade oss vägen tills vi till slut kom fram till en golfbana. Det visade sig nämligen att enda vägen till fyren gick genom en golfbana. Det kändes onekligen som det var med fara för livet som vi promenerade i rask takt till fyren. Det satt till och med skyltar om att om en hörde någon ropa fore! då skulle en krypa ihop och skydda huvudet. Känner mig onekligen inte mer välvilligt inställd till golf efter denna upplevelse.


Fast vi tog oss igenom golfbanan och väl framme väntade otroligt vackra vyer och en perfekt plats för lite fika. Här var ett annat landskap än sandstränderna vid Skanör men lika säreget vackert som där.


Den där fyren vi kom för att se skymtar till vänster men glömdes nästan bort till förmån för det vackra landskapet.


Vände vi blicken mot norr fanns där ett ordentligt landmärke i form av Öresundsbron.


Och fyren vi kom för att se, ja den var vacker och den var gammal. Dessvärre fick vi betrakta den på avstånd då det inte var möjligt att komma riktigt nära.


Tycker om fyrar och deras historia. Tänk vilken viktig roll de har fyllt genom att lotsa människor rätt genom mörka vatten. Tror att alla människor mår gott av att ha en fyr i sin närhet om den råkar befinna sig i livets bottenvik. Lotsas du rätt då kommer du åter till lugna vatten.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...