söndag 17 juli 2016

Nya vinklar

Rosenträdgården är själva hjärtat i min trädgård. Den ligger precis mitt i trädgården och syns från nästan alla hörn. På bara några år har den växt till sig och blivit riktigt vacker. Detta trots att senaste vintern gick hårt åt de flesta rosorna.

Louise Odier

Till en början var det svårt att veta vart jag skulle placera de olika rosorna. Hur skulle de passa ihop och hur stora skulle de egentligen bli. Med tiden blev det enklare och numera vet jag redan på plantskolan vart jag skall placera en ny ros. Jag har en lång önskelista på rosor som jag bara måste ha i min trädgård. Ägnar mycket tid till att titta på rosor på plantskolan och planera och drömma. När jag sedan kommer hem är det bara att plantera och vattna och vänta på nya ljuvliga blommor.


Av någon anledning fotograferar jag alltid rosenträdgården ur samma vinklar. Så idag bestämde jag mig för att hitta några nya vinklar. Så fint att rosen Flammentanz börjar klättra upp på taket.


Honungsrosen täcker redan en hel vägg och en del av taket. Så vackert med blommande tak och väggar.

Här klättrar rosorna New Dawn, Louise Odier och Flammentanz.


Från början var rosenträdgården tänkt att bara klättra på väggarna men det passade så fint att låta den bli större. Några stora stenar hade lagts åt sidan när trädgården grävdes om för några år sedan och nu visade de sig vara på precis rätt plats. Tycker om kontrasten mellan stenarna och rosorna.

Bella Rosa

Min rosenträdgård är en plats som verkligen manar en till att stanna upp en stund. Att sitta ner en stund och njuta av doften av rosor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh,så underbara foton ....
/Kram

Christina sa...

Underbara rosor. Gillar tanken på att rosorna är trädgårdens hjärta och så fint med en hel vägg av rosor. Kan tänka mig att det doftar ljuvligt att sitta där i rosenträdgården och bara njuta av att filosofera eller läsa en bra bok.

Ha en finfin fortsatt vecka!Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...