fredag 8 juli 2016

Trädgårdsspaning

Jag ger mig ut på trädgårdsspaning tillsammans med katten Elvis. Märkligt det där att när jag tar fram kameran då springer han till dörren. Ska matte ut i trädgården, då ska Elvis vara med så är det bara!


Efter att ha levt större delen av mitt liv tillsammans med katt borde jag ju vid det här laget ha insett att det är katterna som bestämmer här hemma och inte jag. Just idag känns det särskilt skönt att ha Elvis med mig eftersom jag igår fick säga farväl till lilla katten Saga. Hon har varit sjuk en tid och nu var det dags för henne att gå. I dryga elva år var hon en del av mitt liv och det känns onekligen märkligt nu när hon är borta. Jag hade snarare förväntat mig att Elvis var den som skulle ha gått vidare. Han är ju trots allt svårt sjuk och veterinären kan inte riktigt förklara varken hur han fortfarande kan leva eller hur han kan må fortsatt gott. Så är det i alla fall och jag är tacksam för varje dag till som jag får tillsammans med honom.


Kan inte låta bli att stanna till i rosenträdgården och lukta lite på den ljuvliga honungsrosen. Det där är verkligen någon alldeles särskilt. Varje trädgård borde ha en honungsros, det är min bestämda uppfattning!


Fast allt som blommar är ju inte rosor. Lätt att glömma bort allt det andra när en har ett överflöd av vackra rosor att vila ögonen på.


Tittar till det som skulle ha varit en frodig jordgubbsodling. Det blev i år istället en ogräsodling och nu även lite förvaring av brädor. Nåväl ogräs måste ju också växa någonstans!


Bondbönorna har börjat blomma och jag hoppas på en riklig skörd. Odlade dem för första gången förra året och hann bli smått beroende av dem. Så himla gott! Sörjde lite när jag tog fram de sista ur frysen i början av våren.


Planteringen som skapades förra året börjar växa till sig och bli riktigt fin. Inser att det visst har blivit ett blågult tema. Inte med mening men det fungerar ju fint tillsammans.


Även idag fångar jag fjärilar på bild. Elvis försöker fånga dem han med men än så länge har han inte lyckats. Tror dock att hans jakt är lite halvhjärtad, i vanliga fall missar han aldrig ett byte. Min trädgård är mindfullness i praktiken och i det lilla. Här sänker jag pulsen och andas lite lättare. Tänker knappt ens på att gräset blivit väl långt, allt annat är ju så vackert. Dessutom kan jag inte påverka det ändå eftersom gräsklipparen gått sönder. Kan förvisso köpa mig en ny, men det tänker jag är en uppgift för en helt annan dag. Idag trädgårdsspanar jag tillsammans med Elvis och det är gott nog för en dag.

1 kommentar:

Christina sa...

En trädgård är verkligen mindfullness, en källa till rikedom då det finns så mycket liv, både vildvuxet och välordnat.

Honungsrosor låter underbart, synd att det inte finns doft i datorskärmen....

Ha en fin helg!
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...