lördag 16 juli 2016

Sommarvintage

När vädret är grått och trist piggar jag upp mig själv med somriga kläder trots allt. Fördelen med vintage är att det går att se sommarfin ut samtidigt som en slipper att frysa. En liten kofta är en självklar del av en vintageoutfit.


När dottern Anna bodde hemma hade jag alltid en fotograf att tillgå. Nu blir det istället suddiga mobilbilder i spegel. Får lära upp de yngre barnen så jag ständigt har möjlighet att dokumentera tjusiga outfits.


Att kalla det här för en vintageoutfit är lite missvisande om jag ska vara helt ärlig. Det är faktiskt bara blusen som är äkta gammal och från 60-talet. Kjolen är ett reafynd från förra hösten när det sista av sommaren reades ut. Jag skulle fara till varmare breddgrader och en riktigt somrig kjol var precis vad jag letade efter då.


Koftan är ett loppisfynd som jag är särskilt nöjd med. Jag hade en ambition förra hösten om att lära mig att sticka. Tror att jag ska plocka upp den tanken igen eftersom jag så gärna skulle vilja kunna sticka fina koftor som denna. Silverhalsbandet är faktiskt nästan vintage, i alla fall enligt dem som inkluderar 80-talet i begreppet. Det är ett halsband som jag valde helt på egen hand 1982 då jag var tre år. Det har legat nerpackat i många år men så när jag röjde för en tid sedan hittade jag det igen och började åter använda det.


Skorna är alldeles nya och det är lite märkligt att jag köpte dem. Var på en veckas resa och på kvällen när jag skulle packa upptäckte jag till min stora fasa att min klädkammare drabbats av mal (ingen panik, allt är åtgärdat och malen borta!) och fick ägna kvällen åt katastrofhantering. Alltså packade jag mycket hastigt på morgonen och insåg först när jag nått min destination att jag bara packat festskor och inga vardagsklackar. Nog för att många skor passar både till vardag och fest men jag hade inte några som jag skulle trivas att gå i en hel dag. Alltså behövde jag lite hastigt handla vardagsklackar. Hittade ett par svarta pumps som passade perfekt och var det kloka valet. Sen hittade jag dessa som jag bara älskade. Klok som jag är konstaterade jag att två par vardagsklackar är nödvändigt om en ska vara borta i en vecka! Den fina väskan är äkta vintage och dessutom ett av mina bästa loppisfynd. Tolv kronor kostade den mig för si så där fem år sedan och sommartid är den en ständig favorit.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så vacker du är ....
/Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...