lördag 8 september 2012

Att köpa eller inte köpa...

Jag köper ju som bekant inte kläder längre men på sikt är det ju något jag tänker göra igen. Något som jag tycker är otroligt viktigt är hur ett provrum ser ut. Det måste vara trevligt och bekvämt att prova kläder. Många provrum känns direkt otrevliga och gör att man redan från början känner sig obekväm. Om ett provrum inte känns bra då kommer det inte heller att kännas bekvämt att prova kläderna. Risken är då stor att man antingen köper något som är helt fel eller helt enkelt tröttnar och inte får köpt något alls. Sedan jag slutade köpa kläder har det blivit tydligt vilka klädesplagg som har varit goda köp och vilka som har varit mindre goda. Jag kan se en tydlig koppling mellan hur kläderna har köpts och hur nöjd jag har varit med dem. Förra hösten köpte jag en klänning och kofta i Edingburgh och fick fantastiskt fin hjälp från personalen. Det var dessutom rymliga och trevliga provrum och hela situationen kändes trevlig helt enkelt. Klänning och kofta är välanvända och jag kan konstatera att det där var riktigt bra köp.

Trevligt provrum som välkomnar ett bra klädköp

4 kommentarer:

Prinsessorna på Bellevue sa...

Provrum... hmmm, gillas oftast inte! Alla skavanker blir ju megasauriosstora och slutar oftast, för mig i alla fall, i ett ickeköp.

De ska vara lite skum och varm belysning, man ska typ bara ana konturen.. ja, då kanske det blir köp...

Kram
Petronella

VisaLiza sa...

Men visst är det märkligt att de flesta butiker inte har insett provrummens viktighet. Man tycker att de borde vilja sälja! Kramar Liza

Rebecka sa...

provar man något på lindex eller penneys tycker jag att ljuset är så osmickrande att jag mest blir ledsen. Det som skulle vara något kul blir blir bara stressigt.

VisaLiza sa...

Penneys provrum är verkligen helt hysteriskt. Känns som om man befinner sig i en tunnelbana i rusningstrafik!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...