söndag 23 september 2012

Bakom kulisserna

Tilsammans med Regina driver jag företaget MakeMyDay Event vilket är fantastiskt roligt. Det är något otroligt spännande att vi är de som själva bestämmer riktningen för företagets verksamhet. Igår påbörjade vi vårt senaste projekt som än så länge är lite hemligt. Fast det blir ju så mycket roligare att dela med sig av bilder från ett hemligt projekt. Fast lite kan vi avslöja utan att berätta för mycket. Vi hade nämligen fotografering i Hult igår. Jag höll tummarna för vackert väder eller i alla fall ett trovärdigt uppehåll så vi skulle kunna bege oss iväg till de destinationer vi bestämt i skogarna i Hult. Vädret ville dock inte riktigt vara med oss och vi fick planera om. Tur att hela Hult är fullt av spännande miljöer att fotografera. Våra fotomodeller för dagen börjar bli riktigt rutinerade nu. Fast tidigare har de ju varit mannekänger på våra modevisningar. Idag var det alltså istället modell som gällde. Den största skillnaden är att man inte har någon tidspress mellan bytena.


Här fixas det innan det skall fotograferas. Tjusigt skall det ju givetvis vara. Både Magda och Alexandra ser djupt koncentrerade ut.


Gummistövlar var inte de snyggaste skodonet till kappa. Anna hade dock använt mina vinterkängor så jag fick lite snabbt och lätt byta ute. Tur att Regina var med och assisterade.


  

Liten paus och överläggning innan vi fortsätter dagens arbete. Den stora frågan var hur mycket vi skulle hinna innan regnet kom.Magda i storskogen! Det skulle man av bilden att döma kunna tro. I själva verket står hon precis vid vägkanten i Hult. Tur att vi inte behövde gå långt för att hitta fina kulisser att fotografera mot.


Till slut kom regnet och vi fick fortsätta våra fotografering inomhus vilket inte var helt enkelt. Hur göra för att få tillräckligt bra belysning och allt annat som skall till för att korten skall bli fina? Tänker så mycket enklare det här hade varit om jag utbildat mig till fotograf istället för etnolog. Men nåväl man tager vad man haver. Barnens sänglampor hämtades ner och placerades strategiskt i hallen där vi dessutom har spotlights i taket som kunde riktas om för ett bra ljus. Nästa steg, till nästa gång blir att komma på hur hantera de skarpa skuggor som uppstår.


Matrummet visade sig vara ett bra rum att fotografera i. Bra med dagsljus från fönstret och även bra takbelysning. Däremot gällde det att tänka till så att matrumsbordet inte kom med i bild, att inte heller strykbrädan eller skarven i golvmattan kom med. Annars var det lätt som en plätt!


Manda tyckte att mormor var mycket tråkig som bara ville fotografera hela tiden istället för att leka med henne. Då fick vi helt enkelt passa på att ta en liten bebispaus.


Katten Elvis ville även han gärna vara med på kort. Han skrämde nästan slag på Alexandra genom att hoppa ut genom fönstret på det närliggande skjulet när vi fotograferade där.


Klart att Ida skulle vara med på kort också. Fördelen med att vara hund är att hon varken behöver smink eller annat fix för att vara tjusig. Vad är det då för projekt vi fotograferar till? Det kommer avslöjas lite längre fram i höst. Tills dess får ni fortsätta vara nyfikna!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...