måndag 24 september 2012

Vrakved

Förra sommaren var jag med Magda och Sophie och plockade vrakved på en strand i närheten. Jag kom hem med brädor och pinnar i spännande former men sedan tog fantasin slut. Mina brädor och pinnar har blivit liggandes i mitt arbetsrum och hur jag än har tänkt så har inspirationen inte velat infinna sig. Fast för att få inspiration är det bra att läsa andras bloggar. Så en dag i somras fick jag plötsligt syn på en bräda med knoppar och insåg vad jag skulle använda en av mina vrakbitar till. Alltså inhandlades fina knoppar i porslin som sattes fast på brädan. Från att ha varit en bräda på en strand är det nu en upphängning för mina halsband.

 Här hänger de nu på parad. Loppisfynd blandat med nytt. Äkta blandat med oäkta och även några egna kreationer.

 Tunnare halsband gör sig dock inte riktigt på väggen utan får istället ligga i en vacker trälåda med glaslock. Halsbandet med stora pärlor är alldeles oäkta och inhandlades till en dammiddag med tema film. Jag var Audrey Hepburn och kände mig mycket glamourös. Halsbandet med röda plastpärlor är ett loppisfynd från en synnerligen trevlig loppisdag med Magda och Sophie.

Här ser ni vart jag hittade min inspiration. Tänker att vårt sovrum skulle göra sig bättre i vitt än i grönt. Den tjusiga bilden kommer från Annie på Huset nummer 10. Länk till hennes fina blogg hittas HÄR!

5 kommentarer:

Anna sa...

Ja, tänk så persoligt man kan få det med lite fantasi! INGEN annan har något liknande - jättesnyggt!

Jodu...jag vill också ha en sådan trädgård...
Kram Anna

Unknown sa...

Men åh vad fint det blev, så roligt att lilla jag har kunnat komma med lite inspiration;) Tack för tipset mot Mr M ska kolla upp detta. Var hos en massör idag och hon var milt sagt lite oroad över skicket på min rygg, nacke och höft samt ansamlingar av slagg (vad det nu innebär) men det verkar som om hon har en plan och det gillar jag;)

Önskar dig en härlig kväll och hoppas jag kan inspirera någon mer gång;)
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Visst är det härlig när man hittar inspirationen :) Känner mig riktigt nöjd! Förstår att du också skulle vilja ha den trädgården, så himla fint! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Jobbigt det där med rygg och nacke. Sånt och migrän hänger ju dessvärre gärna ihop, hoppas du får rätsida på det hela nu när det finns en plan. Är helt övertygad om att du kommer att inspirera mera framöver :D Kramar Liza

Torpliv sa...

Vackert med vrakved, blev ju en perfekt krokbräda till dina halsband!
Inte illa att hitta samarinflaskor i trädgården, och så roligt att du dessutom hittat några i gott skick. Jag gillar verkligen de gamla flaskorna och kan nog inte få för många... =)
Ha en bra dag!
/Petra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...