tisdag 25 september 2012

När det inte regnar...

De dagar när regnet inte besöker Hult får man verkligen passa på att bege sig ut i skogen. Har varit lite låg en tid på grund av att jag inte mått riktigt bra och att ta sig i kragen och gå ut i skogen var inte det enklaste. Däremot var det nog gårdagens klokaste beslut! Att komma ut i skogen i någon timme och plocka lite svamp, andas in luft som doftar mossa och jord är onekligen en lisa för själen. Vi har dessutom förmånen att ha fina promenadstråk nästan utanför dörren. Det ena är lite längre och dit är det också lite längre att gå. Det andra är kortare och börjar nästan där vår tomt slutar. Sen finns det faktiskt ett tredje promenadstråk som jag gick ofta förr men som är riktigt, riktigt långt. Har tänkt länge att jag borde börja gå där igen så stråket inte växer igen. Det är ju inte så många som bor här i Hult och då gäller det att fortsätta vandra längs gamla stigar så de inte växer igen och glöms bort. Upptrampade stigar är onekligen trevligt när man beger sig ut i skog och mark.


 Katten Elvis följer som vanligt med på våra promenader. Tycker han att vi går lite för fort då börjar han jama och vi måste stanna och vänta in honom.

Skogen här i Hult känns lite som en sagoskog. Jag skulle nästan inte bli förvånad om något sagoväsen plötsligt tittade fram bakom en sten eller en stubbe!
Här och var finns lämningar från att människor tidigare har brukat skogen. Jag undrar lite om det var en slump att alla dessa meter taggtråd lämnades kvar eller om personen som ägde den helt enkelt tänkte att den försvinner nog! Rostig är den förvisso men den visar inte några tecken på att bli ett med naturen än på länge!

  
 Även vår grusväg här i Hult är vacker där den slingrar sig fram genom skogen.


Promenadens belöning blev lite blandade kantareller. Det finns fortfarande en del gula kvar och trattkantarellerna är på gång. Verkar som om det kommer vara mycket av den varan i år.

1 kommentar:

Fiffiga Systrar sa...

ja vilken härlig sagoskog ni har! Skogspromenader är underbart när man känner sig hängig. Kram emelie och elin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...