tisdag 18 september 2012

Rosenträdgården i Hult

Igår planterades den första rosen i vår rosenträdgård. En liten söt rosa ros som skall slingra sig upp på rosenträdgårdens pergola. På sikt ska det bli många fler sorter och min plan är att ha sådana som blommar tidigt och sommaren blandat med de som blommar långt in på hösten så vi kan njuta riktigt länge av vår rosenträdgård.

 New Dawn är namnet på rosen som planterades igår och visst är det ett passande namn för den allra första rosen som planteras. Nu börjar man kunna skönja det som komma skall. Rosenträdgården är inte längre bara imaginär, den är på väg att bli färdig.

 Återbruk är något som både Raimo och jag uppskattar. Plattorna till rosenträdgården kommer dels från vår egen trädgård men är också sådant vi samlat på oss genom åren. De enda nya plattorna är de vi gjöt tillsammans med Magda i början av sommaren.
 När nästan ingen platta är den andra lik krävs lite kreativitet och tankekraft. Assymetri är ordet som bäst beskriver denna plattläggning.
 De ljusa lite mindre plattorna är de vi gjutit själva. Eftersom vi kommer behöva fler plattor blir det till att börja blanda betong och gjuta fler. Tänker att det skulle vara fint med lite porslinsskärvor i plattorna.
 Än finns det lite sommar kvar även om trädgården i Hult numera skiftar i gult och orange. Visst är det något särskilt med fjärilar.
Min favorit bland höstens blommor är ljungen. Nu när trappan inte längre har en byggställning på sig pryds den åter av krukor med blommande fägring. Vill du se mer av processen med att göra en rosenträdgård då klickar du HÄR!

2 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Men åh vad härligt med en rosenträdgård, och vilken ljuvlig ros (Inte bara vackert namn) Härliga ljung också.

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

VisaLiza sa...

Ser verkligen fram emot när rosenträdgården är klar. Nu kan jag se att den är en självklarhet. När Magda först presenterade sin idé kunde jag däremot inte se det framför mig. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...