söndag 16 september 2012

Nordens Ark

Igår besökte vi Nordens ark och som vanligt var det en fantastiskt trevlig upplevelse. Vi hade dessutom tur med vädret och hade strålande sol från klarblå himmel hela dagen. Ett besök på Nordens ark är verkligen en upplevelse för hela familjen. De riktigt små besökarna uppskattar nog lantgården allra mest. Där finns djur de kan relatera till och har man tur, vilket vi hade kan man också få vara med och mata dem. Barnen fick möjlighet att klappa på en snäll häst. Tjejerna gillade att hästen inte var så stor. Stora hästar har de varit lite rädda för men den här snälla kusen fanns det inte någon anledning att vara rädd för.


 Små griskultingar fanns att titta på. Dessutom fanns en lite tunnel med plexiglas så barnen kunde krypa in till kultingarna och deras mamma och se dem på riktigt nära håll.


 Vilken lycka att få vara med och mata djuren. Först kaniner och sedan fåren. Kaninerna blev helt tokiga av att få morötter. De snodde morötter av varandra och skuttade snabbt iväg.


 Den här lille krabaten är nära släkt med älgen! Märkligt hur djur med så olika storlek kan vara besläktade med varandra.


 En tur till Nordens Ark innebär en härlig promenad i vacker miljö. Det är mycket upp och ner men väl anpassat för både stora och små. Fungerar bra med både barnvagn och rullstol. Däremot får man räkna med en ordentlig promenad.
 Vi har tidigare inte haft förmånen att se tigrarna. Den här gången kom vi dem riktigt nära och fick se dem länge. Tänk att det bara är en glasskiva som skiljer oss från dessa magnifika varelser. Här är både herr och fru amurtiger. Ganska snart gick fru amurtiger iväg och placerade sig på en klippa medan herr amurtiger fortsatte att patrullera längs glasstaketet. Vi kunde ju faktiskt vara riktigt farliga varelser!


 Barn tillsammans med herr amurtiger med bara det tunna glaset mellan dem. Det ser nästan ut som om kortet inte är på riktigt!


 Fru amurtiger på sin klippa med utsikt över omgivningarna. Hon spanade vaksamt på oss medan vi nyfiket tittade tillbaka.


Nordens ark är verkligen ett helt fantastiskt utflyktsmål. Arbetet som görs här känns dessutom viktigt att sponsra. Vi har tidigare inte besökt parken på hösten men det visade sig vara bättre än ett besök på sommaren. Nu var djuren pigga och alerta till skillnad från sommaren då de ofta är loja i värmen. Vill man få möjligheten att se så många djur som möjligt skulle jag tro att detta är den perfekta tiden att besöka Nordens ark. Länk till Nordens ark för mer information hittar du HÄR!

1 kommentar:

Huset nummer tio sa...

Men åh så härligt det ser ut som om ni haft. Tur med vädret med;) Alla de där små djuren hade lille F älskat medan den lite större V hade troligtvis bara varit rädd (lillebror är mer orädd än storebror;)

Åh jag tillhör skalan som höjer hundraåringen till skyarna. Läste den förra sommaren och levde på den länge. Är ju lite förtjust i alla historie-anknytningar som finns. MEn däremot är jag liiiite skeptisk till filmen för risken finns att de inte alls tar med de som jag tycker är det bästa;)

Önskar dig en härlig kväll här sitter vi i köket och tittar på tv då de får tjänstgöra som tv rum under två dagar då det ska målas och tapetseras i tvrummet;)
Kram
Annie

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...