söndag 21 april 2013

Kontrasternas stad

Det är söndagsmorgon i Hult och jag börjar nog bli lite rastlös. Har drömt om Dublin inatt och promenerat runt på mina favoritplatser. Tänk att en stad i ett annat land kunnat bli så välbekant! Känns som det börjar bli dags att åka igen. Tänkte dessutom att jag skulle försöka få med mig maken och dottern den här gången. Jag gillar visserligen att resa ensam, men att flyga på egen hand är inte my cup of tea så att säga. Dublin är en stad med många kontraster. Det gamla och det nya finns sida vid sida likväl som det hela och det raserade.


Platser som denna är inte alls ovanliga. Lägg märke till det nyare huset med glasfasad i kontrast till tomten med ett i stort sett rivet hus. Så här har det dessutom sett ut länge eftersom det växer sly på tomten som är övergiven.



Utmed en gata kan man plötsligt hitta en spännande gammal galleria eller saluhall. Den här höll precis på att öppna när vi var där.


Lokalbefolkningen är trevligt och pratar gärna en stund. Fast visst ser irländarna lite farliga ut!



Här befinner vi oss i ett område med nya tjusiga kontor.




Fast även nya byggnader kan överges! Här är en stor kontorsbyggnad som är helt öde och har hägnats in. Irland är ett land som drabbats hårt av den ekonomiska krisen och detta bör vara ett av resultaten.


I vissa områden har det mesta stängt igen. Det här fotografiet är taget en vanlig vardag när butikerna borde vara öppna och handeln blomstra, men inte här. På den här gatan var vi helt ensamma. Även när vi var i Edinburgh såg vi hur hela områden helt enkelt hade stängt igen.


Med övergivandet kommer också förfall och skadegörelse vilket är väldigt tråkigt. Det man kan hoppas på är bättre tider och att någon vill öppna igen.

8 kommentarer:

Husfrun sa...

Jag längtar också efter att få ut och resa nu :)
Kram.

G:a Affären sa...

En resa skulle sitta fint, då skulle jag vilja hälsa på min dotter i Australien. Dublin har jag aldrig varit till och staden ser spännande ut med sina kontraster, jag har också hört att människorna är trevliga där.

Ha en bra start på veckan!
Kramar
Cia

VisaLiza sa...

Tror att det är våren som gör att man blir rastlös. Man vet liksom inte vart man skall göra av all energi som man plötsligt har! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Förstår att du gärna skulle besöka dottern. Kan inte vara lätt att ha sitt barn så långt borta. Dublin är en mycket trevlig stad som jag varmt rekommenderar. Kramar Liza

Huset nummer tio sa...

Tackar än en gång för "resan" till Dublin. Så härligt att få läsa om en stad och slippa flyga till den;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Villa Björkenäs Backen sa...

Vore inte så tokigt.

Ha en fin vecka ! Kram

VisaLiza sa...

Varsågod :) Lovar ny resa till Dublin inom kort! Kramar Liza

VisaLiza sa...

Inte tokigt alls! Önskar dig också en riktigt bra vecka. Otroligt fint barnrum ni gjort förresten. kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...