tisdag 9 april 2013

London

När Magda och jag åkte till Brighton för några veckor sedan passade vi också på att besöka London där ingen av oss varit tidigare. Vi kom till London en tisdagsförmiddag och åkte därifrån vid fyra på eftermiddagen och hade således inte så många timmar till vårt förfogande. London är nog egentligen inte en stad som låter sig göras på några timmar men vi fick som jag ser det provsmaka staden lite. Det var verkligen en upplevelse att promenera på platser som man känner till så väl även om man aldrig har varit där innan.


Det visade sig att många av turistattraktionerna i centrala London ligger på gångavstånd från varandra. Vi började vår promenad med sikte på Buckingham palace. Oj så mycket turister det var där! Det var vaktbyte precis när vi kom och många var där och inväntade detta. Vi spanade lite på slottet men parken intill lockade så mycket mer. En kopp kaffe med grönskande utsikt kändes som en riktigt trevlig idé.


Det var nog först när jag fick syn på en buss som jag verkligen förstod att jag verkligen var i London!


Här har vi mig på Trafalgar square några minuters promenad från slottet. Verkligen praktiskt att så mycket lång nära varandra. Trots bristen på sol kände vi ändå att vi hade tur med vädret, det regnade ju inte!


Big Ben sedd från Trafalgar square, som sagt det går verkligen att ta sig lätt mellan platserna.


Kändes nästan lite som en resa i tiden att komma till England eftersom det där finns telefonkiosker med ett regelbundet avstånd från varandra. Undrar när jag senast såg en telefonkiosk i Sverige?


London Eye var även det något som var lätt att ta sig till. Kändes dock inte så märkvärdigt. Ett sådan hjul har vi ju i Göteborg också och det fanns även ett i Brighton. Vi hade dock lovat Magdas dotter att fotografera London Eye och ett sådan löfte måste ju hållas.


Så här glada var vi av att besöka London!


Den enda statyn i London vi såg som föreställde en kvinna var denna på Emmeline Pankhurst. Hon var suffragett och en viktig förkämpe för införandet av den kvinnliga rösträtten.

Som sagt det finns så oändligt mycket mer jag hade velat se i London. Fördelen är dock att jag nu vet att det är en stad som jag verkligen vill planera in en resa till i framtiden.

13 kommentarer:

Hannis sa...

Jag gillar London!
På ett sånt där nästan barnsligt sätt.
Jag förväntar mig alltid att hamna i någon slags engelsk deckarstämning.
Jag vet, barnsligt som sagt.
Sen älskar jag deras torra humor!

Vilka härliga semesterdagar ni hade!

Diana sa...

London är en gammal stad och förr var, vad vi tycker idag, små avstånd stora avstånd. Tänk dig, inga riktiga vägar, avföring och smuts överallt... Man hade fått gå zick-zack! :)
Jag har varit i London... eh, fem-sex gånger men jag har inte sett alltö Absolut inte!

VisaLiza sa...

Det lilla jag hann se måste jag säga att jag gillade. Skall bli spännande att se mer av London framöver. Kan kanske övertyga lillsyster att vi skall träffas där istället för i Dublin. Och ja vi hade helt fantastiska dagar :D Liza

VisaLiza sa...

Du har så rätt så rätt. Tänk hur länge som Göteborg rymdes inom vallgraven och idag ryms knappt centrum där. Verkar som en stad man inte tröttnar på med tanke på att du återvänder :) Liza

Huset nummer tio sa...

Ser härligt ut. Tack för att du reser åt mig och visar mig bilder, känns nu som om jag också gjort ett snabb besök i London.

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Anna Margareta sa...

London är ju en jätterolig stad! Själv har jag inte varit där på evigheter! Ni verkar ha haft en härlig dag. Stor kram

Anna Margareta sa...

London är ju en jätterolig stad! Själv har jag inte varit där på evigheter! Ni verkar ha haft en härlig dag. Stor kram

VisaLiza sa...

Varsågod! Vart vill du resa nästa gång? Kramar Liza

VisaLiza sa...

Ja det är onekligen en stad som ger mersmak och dagen var verkligen härlig. Kramar Liza

LyckligaPraliner sa...

Åh vad underbart att kunna resa relativt lätt och ha nära till flyg. Det har inte jag och det är fruktansvärt dyrt att flyga vårt lilla flyg till Stockholm. Nej, helt lätt är det inte. Men en vacker dag så då ska jag också resa.

Vad roligt det skulle vara att få se London på riktigt :)

Kram, ha en bra dag!

Ann-Louise

VisaLiza sa...

Ja det är verkligen en förmån även om det ger ett ständigt dåligt samvete över resandets klimatpåverkan. Med den inställningen kommer du garanterat ut i världen snart :) Liza

Linda sa...

Åh, London har jag alltid velat åka till men det har inte blivit av. Bussarna och telefonkioskerna känns ju väldigt London. Här har vi också telefonkiosker, men absolut inte så tjusiga som där.

VisaLiza sa...

Ja det kändes verkligen vart man hamnat. Såg aldrig några telefonkiosker i Berlin, får hålla bättre koll nästa gång! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...