torsdag 11 april 2013

Kvirr

På påskdagen var vi på konstvandring eller Kvirr som den också kallas. Kvirr står för Konstvandring i Ranrike och äger rum till påsk varje år. Årets omgång var den artonde i ordningen och i år var samlingsutställningen i Munkedal. det var verkligen en riktigt inspirerande dag och jag kände mig fylld av energi och kreativitet efteråt. Konst är verkligen viktigt för att själen skall må bra.


Den gemensamma utställningen ägde rum i kulturskolan i Munkedal. Normalt sett är det en mörk och dyster lokal men de hade verkligen lyckats omvandla lokalen till en ljus utställningshall. Vid sidan om den gemensamma utställningen höll lokala konstnärer öppet i sina ateljéer och på gamla bruket i Munkedal hölls en gemensam utställning för några konstnärer. Bilden ovan är från just gamla bruket. Om sommaren brukar de servera våfflor och jag har tänkt så många gånger att man borde åka dit, men det blir som aldrig av. Nu när jag vet hur mysigt det är där så kommer jag att prioritera ett besök till sommaren.

Nåväl den gemensamma utställningen bjöd på mycket spännande. En del konst var bara konstig och omöjlig att begripa som sig bör och annat tilltalade mig mycket.Foton gör inte riktigt konsten rättvisa, men den här tavla tyckte jag mycket om. Enkel men ändå med ett djup.Den här tavlan av konstnären Eta Hedman var särskilt spännande eftersom hon arbetar med så många olika material. Allra ytterst ligger en glasskiva vilket skapade en spännande effekt i tavlan. Vi upptäckte att Eta inte bara hade sin ateljé öppen utan att den dessutom låg fem minuters bilväg från samlingsutställningen.


Besöket hemma hos konstnären var verkligen inspirerande och det var spännande att träffa människan bakom konsten. Ofta när jag ser konstverk får jag en bild av hur jag tror att konstnären ser ut. Här stämde min föreställda bild överens med verkligheten och vi fick ett trevligt möte.

6 kommentarer:

Huset nummer tio sa...

Men å så många vackra ting, fastade speciellt för den första tavlan, jättevacker.

Visst är det härligt med vår, och verkar den verkligen vara påväg. Här längtar jag tills tjälen går ur jorden så vi kan gräva ur, lägga matta och sten och sedan göra plats för vår nya varmkompost, åååå ska bli så roligt;) och ja jag tror nog att det var den bästa presenten;)

Önskar dig en härlig dag
Kram
Annie

Queen of Kammebornia sa...

Så mycket fint! Vilken härlig utflykt!

Jonna sa...

Åh jag älskar verkligen utflykter! Speciellt när konst finns på agendan!

VisaLiza sa...

Idag när det snöar i Hult känns våren mycket långt borta men vi håller tummarna och hoppas att det är ett tillfälligt bakslag. Lycka till med komposten. Kramar Liza

VisaLiza sa...

Kan bara hålla med :) Liza

VisaLiza sa...

Visst känns det som kombinationen av två väldigt goda ting! Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...