måndag 22 april 2013

Brownies

I helgen bakade jag brownies för första gången. Otroligt enkelt att göra och resultatet blir riktigt smarrigt! Undrar varför jag inte prövat att göra brownies förut. Det går dessutom att variera denna enkla kaka i all oändlighet vilket gör att det dröjer innan man tröttnar. I vart fall om man tycker om choklad.


Brownies med smak av apelsin. Busenkel att göra. Bara att riva apelsinskal och blanda i smeten.


  • Brownies
  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 3/4 dl vetemjöl

Hacka chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på svag värme. Ta av från plattan och rör ner socker, ägg, vanilj och sist mjölet. Häll smeten i en liten långpanna eller gratängform klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i cirka 20 minuter. Skär i rutor.


Brownies med hackade hasselnötter


6 kommentarer:

LOPPISLIV sa...

Mums vad gott :-) Ha en fin kväll! Kraaam Paula

Hannis sa...

Tror jag skulle trivas i Dublin!
Verkar vara en trevlig stad=))

Brownies är så gott så att jag alltid äter för många!
Vill att dom ska vara lite kladdiga också, då är dom som bäst!

Huset nummer tio sa...

Mums för brownies. Tror jag ska sätta mannen på att baka det i eftermiddag;) Här hemma är det ju han som står för allt bakande (utan kanelbullar de står jag för) skönt att rucka om de gamla föreställningarna. Ofta vid fikabesök så berömmer gästerna mig för baket, (hi hi hi) men jag brukar snabbt förklara att det är mannens förtjänst, lite roligt hur vi antar saker egentligen;)

Massa kramar på dig
Annie

VisaLiza sa...

Mycket gott :) Kramar Liza

VisaLiza sa...

Tror att det är svårt att inte trivas i Dublin. Det finn liksom något för alla där. Tricket är att skära tillräckligt små bitar så man kan äta många :D

VisaLiza sa...

Det är verkligen lustigt med de där förutfattade meningarna. I fredags hade Raimo en kompis på besök och samtidigt som han kom la Raimo undan bröd han hade bakat. Kompisen trodde knappt det var sant att Raimo hade bakat!! Mycket märkligt. Kramar Liza

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...