torsdag 14 maj 2015

En kort tur till Stockholm

Förra torsdagen började tidigt med att barnbarnet och jag tog bussen från Munkedal. Barnbarnet lämnades över till sin mamma i Kungälv och sedan fortsatte min resa med Stockholm som mål. Tågresan gick märkligt fort och lagom till lunch var jag på plats i huvudstaden. Väl framme möttes jag upp av delar av min basgrupp på min ledarskapsutbildning Bommersviksakademien.


Vi inledde vårt besök i Stockholm med ett studiebesök på riksdagen där vi möttes upp av Kenneth G Forslund.  Han är riksdagsledamot från Kungälv och en gammal vän till mig. Fast när jag lärde känna honom var han inte ledamot i riksdagen utan en alldeles vanlig medlem precis som jag. Jag har varit på besök i riksdagen förut men slås varje gång över hur stort det är att befinna sig på platsen där landets lagar beslutas och där samhällsutvecklingen stakas ut.


 Efter att ha installerat oss på vårt hotell och svidat om till tjusiga kläder begav vi oss till Erlands kafé för att dricka cocktails. Vilket fantastiskt ställe! Helt otroligt engagerad personal och en otroligt mysig lokal. Det kändes mer som att befinna sig i någons vardagsrum än att befinna sig på lokal. Särskilt Lizette och jag kände att vi matchade inredningen fint. Hade gärna flyttat detta stället lite närmare Hult så det var möjligt att besöka lite oftare.


Fast hur fint det än är på en plats så är det ändå sällskapet som är viktigast. Känner en sådan oerhörd tacksamhet över att ha fått förmånen att lära känna dessa människor. Förvisso var det slumpen som avgjorde att vi hamnade i samma grupp men sällan har nog slumpen varit mer lyckad.


Förutom att dricka drinkar åt vi även fantastiskt god mat på Oljebaren. Vi är ett ganska pratsamt sällskap men maten var så pass god att samtalet stannade av eftersom alla var upptagna med att äta.


Stockholm bjöd på strålande vackert väder och färgsprakande blommor. Här hemma i Hult är det långt kvar tills tulpanerna kommer att börja blomma. I Stockholm blommade de för fullt och jag känner mig tacksam över att i år få vara med om detta tre gånger. Första gången jag såg tulpanerna blomma var i Zadar för en månad sedan, nu i Stockholm och om en liten tid kommer de att blomma även hemma i Hult.


Tänk vilken prakt att få njuta av mitt i den stora staden!

3 kommentarer:

Christina sa...

O, vad fint att bara åka iväg till Stockholm sådär över dagen :)

Ser ut att ha varit en givande dag!

Ha det fint! Kram

Christina sa...

glömde länka ;)

Anna/notonmusic sa...

Verkar ha varit en härligt inspirerande resa! Påfyllning är nödvändigt med jämna mellanrum!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...