måndag 18 maj 2015

Trädgårdsmåndag

Det har varit en härlig långledighet då vi har haft fullt upp. Trädgården har därför inte fått riktigt så mycket uppmärksamhet som jag skulle ha önskat. Barnen hävdar nämligen att trädgårdsarbete inte är lika roligt som att åka på marknad, umgås med vänner eller att gå på konsert. Onekligen märkliga barn! Nåväl helgen har ägnats åt diverse aktiviteter så idag kan vi äntligen ägna oss åt trädgården. Planen är att växthuset skall bli klart idag och att alla plantor kunna flytta in


Efter att stormen Egon tog sig an vårt växthus så har vi tänkt om lite. En vägg har fått bli i trä och dessutom har vi lagt på ett nytt tak. En trävägg kan ju kännas märkligt men det gör växthuset mer stabilt. Dessutom kommer solen inte åt från det hållet vilket innebär att vi inte förlorar ljus. När det viktiga jobbet med att göra färdigt växthuset är klart då skall vi bygga en altan runt växthuset samt en arbetsbänk. Tanken är att det skall finnas bra med plats för att greja med växterna samt utrymme att sitta i solen och dricka kaffe när arbetet är klart. Det där med att dricka kaffe är nästan lika viktigt som själva jobbet och då måste det finnas en bra plats.

7 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Så härligt det ser ut!! En trävägg är bra! Då kan du ju också om du vill spika upp nån hylla eller något där inne. Eller hänga något på utsidan. Idag är det snöblandat regn här, kallt och ruggigt. Ha det bra! :)

Kram Ann-Louise

Decdia sa...

Coolt att kunna rädda växthuset på det sättet, jag gillar det!
Jag gillar att så grejer, men resten av trädgårdsarbetet är ju bara sååå tråkigt. Ett ont måste.

Ninette sa...

Låter härligt med växthus med altan! Många odlingsbänkar har ni också. Vi, eller maken menar jag!, fixade ett nytt gurkväxthus i veckoslutet och jag ser fram emot att få använda det! men än har vi det för kallt här borta för att kunnna odla nåt där, men snart...!

Anneli sa...

Jag har en trävägg i mitt växthus, mycket bra och massor av plats att hänga hyllor och redskap på.
Sätt upp en spegel eller två så blir det extra mysigt och förstorar upp hela växthuset.

Så smart ni gör med altan omkring, bra fikaplatser behöver man ha många av...........

Ha det gott nu,
kram Anneli

Hemkära Hanna sa...

Det låter som härliga planer! Mycket märkliga barn ni har!

Bakom dörr nr. 11 sa...

Vilken härlig helg, så skönt med lite extra ledigt, tyvärr går dagarna alldeles för fort.
Konstigt att dom inte gillar trädgårdsarbete ;) ;)
Fin kväll till dig.
Kram Pia

Anna/notonmusic sa...

Glas och trä är ju ingen dum kombination! Och så klart måste kaffeplatsen ha en framträdande roll i arbetet :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...